NavMenu

Strahinja Jovančević, atletičar - Sprinter i skakač

Izvor: Blic Ponedeljak, 04.03.2019. 16:08
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Srpski skakač udalj Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Glazgovu i time postavio novi nacionalni rekord, ali ovo nije jedina disciplina u kojoj se naš atletičar takmičio.

Nije ova medalja, koju je momak, rođen 28. februara 1993. godine, doneo Srbiji, došla preko noći. Jovančević je tokom karijere trčao i na sto metara, a najbolji rezultat mu je bio 10,75, što je ostvario u Beogradu 2014. godine. Skok udalj na otvorenom mu je bio 7,98, a u zatvorenom 7,85 do ove bronze.

Osim toga, u troskoku mu je rekord 14,52 koji je ostvario u Beogradu 2013. godine, dok je 4x100 metara trčao za 40,83. Sve ovo, ali i nagrade koje je dobijao, bile su uvertira za ono što se desilo ove nedelje. Jovančević je bio šampion Balkana u skoku udalj sa rezultatom koji je postavio 2016. godine - 7,92. Ovoga puta, došao je do nacionalnog rekorda, skočivši 8,03.


U finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu, nakon pet serija, naš skakač je preuzeo treću poziciju i uspeo da je sačuva do kraja. Prvi je bio Grk Tentoglou Miltiadis sa daljinom od 8,38, drugi je Tobijas Nilson Montler sa 8,17 metara. Da stvar bude još interesantnija i nezivesnija, Strahinja je u poslednjem, petom pokušaju došao do odličja, dok je skok pre toga bio nepriznat zbog prestupa. Pre toga je skakao redom 7,79, 7,76, 7,66, pa onda neverovatnih 8,03.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.