NavMenu

Dr Ioanna Batsialou, medicinski direktor specijalne bolnice Ioanna MediGroup - Planiramo proširenje klinike i nove usluge

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.07.2018. 09:12
Komentari
Podeli
Ioanna BatsialouIoanna Batsialou
Centar za mezoterapiju Dr Ioanna Batsialou proširio je 2017. godine svoju oblast delovanja i kao specijalna bolnica za dermatovenerologiju postao deo mreže medicinskog sistema MediGroup. Uz neprestano usavršavanje i želju da na srpsko tržište dovede svetske trendove preventivne medicine, ova ustanova prerasla je u jedinstvenu bolnicu sa širokim spektrom usluga estetske neoperativne i anti-aging medicine.

Kako u razgovoru za eKapiju ističe Ioanna Batsialou, "za godinu dana su nove usluge Ioanna MediGroup specijalne bolnice oberučke prihvatili dugogodišnji pacijenti, dok je njihovu vrednost prepoznao i veliki broj novih".

- Danas i lekari iz inostranstva ističu Ioanna MediGroup bolnicu kao jedinstveni centar u Evropi koji objedinjuje negu "spolja i iznutra", a u službi je zdravih ljudi - navodi dr Batsialou i dodaje da tim sastavljen od vrhunskih lekara specijalista prevencijom i blagovremenom akcijom doprinosi zdravlju pacijenata, kao i očuvanju lepote, svežine i mladalačkog izgleda.

Kvalitet rada specijalne bolnice Ioanna MediGroup prepoznala je i šira javnost, pa je tako ova zdravstvena ustanova nedavno nagrađena priznanjem Superbrands.

eKapija: Kakve rezultate do sada beleži saradnja Ioanna specijalne bolnice i medicinskog sistema MediGroup?

- Rezultati su sjajni i za MediGroup i za specijalnu bolnicu Ioanna, budući da su naša znanja, veštine, iskustvo i rezultati iz prakse dobili svoju korporacijsku podršku. Medicinski gigant kao što je MediGroup prepoznao je jedinstvenost i potrebu daljeg ulaganja u naš tim lekara-eksperata, koji čine dr Zlata Jovanović Ignjatić, prof. dr Tomislav Jovanović, docent dr Dušan Škiljević, dr Vladimir Arsenijević, nutricionista i fitoterapeut Verica Todorović, kozmetičarka Dušanka Milinković i ostalo medicinsko osoblje, kako bi razvoj bio još potpuniji.

eKapija: Koje usluge su najpopularnije među korisnicima?

- Budući da smo lideri u regionu kada je reč o mezoterapiji lica i oblikovanju tela, to je svakako jedna od popularnijih usluga, ali su veoma tražene i ostale neoperativne medicinske procedure poput mezobotoksa, botoksa, mezoniti ili hijaluronskih filera. Međutim, ja se kao predavač čuvenog kongresa anti-aging i estetske medicine u Monaku, ali i Internacionalnog kongresa anti-aging i estetske medicine koji se održava u Srbiji, zalažem da se anti-aging prepozna kao veoma važna grana preventivne medicine kojom bi se pacijentima kvalitativno produžio i životni i zdravstveni vek.

Tako se u specijalnoj bolnici Ioanna MediGroup, osim estetskih neoperativnih procedura, zalažemo i za popularizaciju kvantne medicine, homeopatije, akupunkture, infuzionih saplementacija, korišćenja hiperbarične oksigenacije i specijalnog 4P metoda anti-aginga koji podrazumeva prevenciju, predikciju, personalizaciju i participaciju.

eKapija: Estetska i anti-aging medicina su među glavnim nosiocima razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji. Koliko pacijenata vam dolazi inostranstva?

- Imamo veliki broj pacijenata iz inostranstva, ali moram kao kuriozitet Ioanna MediGroup bolnice da istaknem činjenicu da u našu zdravstvenu ustanovu dolaze i lekari stručnjaci iz inostranstva, poput predsednika Svetske asocijacije lekara anti-aging medicine dr Clauda Dallea, zatim izuzetnog interniste dr Erminerikaru Stregiopolus iz Japana, koja svoje znanje konvencionalne zapadnjačke medicine uspešno spaja sa istočnjačkom, dok je hirurg-oftalmolog i specijalista estetske medicine dr Sotiris Tsioumus najbolji u oblasti beskrvne hirurgije u anti-agingu.

Tako smo praktično internacionalna klinika koja pacijentima iz Srbije, ali i inostranstva, pruža ekskluzivnu mogućnost da o njihovom zdravlju i lepoti pored domaćih brinu i čuveni svetski medicinski eksperti.

eKapija: Na koje još načine, prema vašem mišljenju, možemo da razvijemo zdravstveni turizam i da privučemo ovu grupu posetilaca u Srbiju?

- Najpre kvalitetom pruženih usluga, materijalima vrhunskog kvaliteta i respektabilnim medicinskim stručnjacima koji poseduju znanje, umešnost i iskustvo, što sve zajedno garantuje sjajne rezultate i zadvoljstvo pacijenata. Značajno je i prisustvo naših lekara na inostranim kongresima, komunikacija sa stranim medijima i prezentacija Srbije kao popularne tačke medicinskog turizma, i naših dosadašnjih medicinskih saznanja i dostignuća. Možda bi trebalo uključiti čak i ministarstva turizma i zdravlja, koja sasvim sigurno uveliko prepoznaju ovu veoma važnu vrstu turizma kao veliki potencijal, a naše lekare kao sjajne ambasadore naše zemlje.


eKapija: Ioanna MediGroup u svojoj ponudi ima i kozmetiku. Šta se sve nalazi u vašem asortimanu i u čemu su specifičnosti ovih preparata u odnosu na slične proizvode na tržištu?

- S obzirom na to da smo prepoznali potrebu adekvatne nege u kućnim uslovima kojom bi se održavalo, podržalo i na neki način produžilo dejstvo medicinskih usluga neoperativne estetske medicine, napravili smo profesionalnu medicinsku kozmetiku Anazoi za negu lica i tela. Reč je o potpuno prirodnoj medicinskoj kozmetici kojom se sprečava starenje, vraća sjaj, svežina, lepota i elastičnost kože. Kombinacijom stručno izabranih biljnih aktivnih sastojaka dobili smo prirodne anti-aging preparate.

Anazoi kozmetika obuhvata luksuzne prirodne formulacije za negu kože lica i tela. Ne sadrži mineralna ulja, veštačke boje ili parabene i ispitana je u Institutu za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut. Naravno, veoma važna je i briga o "zdravlju i lepoti iznutra", tako da smo veliki zagovornici korišćenja jednog od najvažnijih proteina za održavanje tonusa kože, zdravlja kose, noktiju i zglobova, a to je kolagen. Dosad smo najbolja iskustva imali sa serumom i napitkom kolagena Beautin Collagen koji za tri meseca upotrebe vraća elastičnost kože za 30%.

eKapija: Spremate li neke novitete i koji su planovi kompanije u narednom periodu?

- Svakako ćemo nastaviti da budemo posvećeni pacijentima i da tragamo za novim medicinskim rešenjima, a u narednim mesecima planiramo proširenje klinike i preseljenje specijalne bolnice Ioanna MediGroup u objekat od 1.000 kvadratnih metara u srcu Vračara. O konkretnim planovima biće više reči kada se približi realizacija projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.