NavMenu

Branislav Grujić, predsednik kompanije PSP-Farman, jedan od najuspešnijh srpskih biznismena koji radi van Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 10.12.2008. 16:21
Komentari
Podeli

Branislav Grujić je jedan od najuspešnijh srpskih biznismena koji radi van Srbije. Predsednik je kompanije PSP - Farman iz Ženeve,čija je osnovna delatnost građevina i u kojoj je stekao visoki rejting zahvaljujući pre svega velikim poslovima u Rusiji, ali i razgranatoj mreži predstavništava u Belgiji, Švajcarskoj, Italiji i Srbiji.

Bivši asistent na Mašinskom fakultetu u Beogradu Branislav Grujić otišao je iz Srbije, sredinom devedesetih, kada se država raspadala u Rusiju i započeo biznis u građevinarstvu. Danas je suvlasnik kompanije “PSP-Farman”, koja spada u pet najvećih komercijalnih firmi u Moskovskoj oblasti koja je izgradila više od million i po kvadrata poslovnog i proizvodnog prostora, a u sezoni zapošljava 7.000-8.000 radnika. Grujić je fakultet napustio i iz Srbije se samo, kako kaže, privremeno izmestio, kada je ovoj nastavno- naučnoj instituciji uskraćena mogućnost da se na pravi način bavi naučnim radom. Pre nekoliko godina je sa inostranim partnerima kupio drvni kombinat u Sremskoj Mitrovici sa namerom da u domovini razvija biznis.Vlasnik je ili suvlasnik Jugodrva,Centrotekstila,Jugošpeda,Faringa,Unioninvesta.

U Srbiji zapošljava preko 1200 radnika I isto toliko u Moskvi.

Godišnje izgradi od 180.000-240.000 M2 prostora različite namene. Kompanija u svakom trenutku za poznatog kupca realizuje između 15 I 18 projekata.U ovom trenutku developerski preko 400000 M2 u Moskvi I Piteru.

Godišnji obrt kompanije je preko 350 miliona dolara.

Grujić, koji živi I radi u Moskvi kaže da ima jak motiv da pomogne svojoj zemlji, Mi se i danas kao firma na sve moguće načine trudimo da pomognemo zemlji, od dobrotvornih akcija pa nadalje. Konkretno, ovde zapošljavamo veliki broj naših visokostručnih i intelektualno moćnih ljudi. Trudimo se da nađemo načina da veliki broj mladih stručnjaka koji nameravaju da napuste zemlju "provučemo" kroz našu firmu i da im omogućimo susret sa savremenim svetom biznisa i rada,reči su Branislava Grujića.

Iako bi mnogi želeli da ga vide u politici, on ističe da još nije vreme za veći poltički angažman jer, kako kaže, u biznisu još nije uradio sve što je naumio.

Branislav Grujić je potpredsednik Srpsko-američkog centra i potpredsednik Upravnog odbora Asocijacije privrednih komora Rusije I Srbije.

izvor : http://www.bizlider.org

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.