NavMenu

Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa u kompaniji Scheider Electric - Biografija

Izvor: eKapija Sreda, 13.12.2017. 13:42
Komentari
Podeli
Dragoljub Damjanović na dodeli SAM priznanjaDragoljub Damjanović na dodeli SAM priznanja
Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, dobitnik je prestižnog priznanja u kategoriji Menadžer godine, koje tradicionalno dodeljuje Srpska asocijacija menadžera (SAM).

- Uvek sam govorio da firmu čine isključivo ljudi. Svi koji me poznaju svesni su da je rad sa ljudima moja strast. U poslednjih 20 godina imao sam priliku da na tržištima Srbije i Crne Gore, ali i drugim zemljama budem na čelu timova koji su inspirisani da se obrazuju, prevazilaze sebe i napreduju na ličnom i profesionalnom nivou. Biznis rezultati uvek dolaze kao rezultat dobro motivisanog tima i pojedinaca. Najveće zadovoljstvo mi pruža kada vidim iskru u oku kolega kada zajedno postignemo nešto što je delovalo nemoguće. Kvalitetni odnosi i zdrava poslovna kultura u kompaniji preduslov su za dobar poslovni rezultati - izjavio je Dragoljub Damljanović na dodeli SAM godišnjih nagrada.

Dragoljub Damljanović, rođen je i odrastao u Beogradu. Diplomirao je na Elektrotehnikom fakultetu u Beogradu, oženjen je i otac jednog deteta. Od 2014. godine član je Upravnog odbora Societe Generale banke iz Beograda, a od 2015. predsednik Upravnog odbora Francusko-srpske privredne komore.

- Od početka svog rada u Schneider Electricu, Dragoljub Damljanović posvećen je kreiranju i razvoju novog modela poslovanja, koji se ogleda u poslovanju kroz mrežu partnerskih preduzeća. Razvojem Schneider Electric mreže, uvođeni su novi tipovi partnerstava, a posebno su značajni licencni partneri koji su imali tu privileguju da primenjuju najsavremenije tehnologije i svojim kvalitetnim radom još više razviju svoje firme, dajući na taj način podstrek lokalnoj privredi. Dragoljubov doprinos ogleda se i u uspostavljanju strateškog opredeljenja kompanije da postane promoter obrazovanja i predvodnik digitalne transformacije - kažu u kompaniji Schneider Electric.


Schneider Electric je jedan od svetskih lidera u oblasti upravljanja energijom – na srednjem naponu, niskom naponu i besprekidnom napajanju, kao i u sistemima automatizacije. Posluju u više od 100 zemalja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.