NavMenu

Peđa Petronijević, direktor GTC Srbija - Tržni centar Ada Mall biće nesvakidašnje iskustvo za kupce

Izvor: Promo Sreda, 28.06.2017. 15:43
Komentari
Podeli
Peđa PetronijevićPeđa Petronijević
Već krajem sledeće godine posetioci na Adu Ciganliju neće odlaziti samo radi rekreacije. Na popularnoj beogradskoj destinaciji biće moguć i šoping, budući da kompanija GTC Srbija ovde gradi novi tržni centar Ada Mall.

Radovi koji su počeli početkom marta napreduju, a kada budu završeni u kompleksu od 34.000 m2 gostima će, osim obilja trgovinskih radnji i novih brendova, na raspolaganju biti i zabavni sadržaji, kao i posebna gastronomska ponuda.

To potvrđuje i Peđa Petronijević, direktor GTC Srbija, koji najavljuje brojne novine u budućem šoping centru.

Ada Mall će biti prvi šoping centar novije generacije. Po čemu će se on izdvajati od drugih, već postojećih, šoping centara?

- Ada Mall će se, pre svega, razlikovati po tome što akcenat neće biti samo na prodajnim prostorima, zatvorenim u veliku kutiju bez prozora, već će obilovati zelenim površinama i terasama sa otvorenim prostorom. Ceo objekat je izveden iz oblika jezera i čitava arhitektura inspirisana je očaravajućim okruženjem u kojem se nalazi. Na više od 34.000 m2 prostiraće se pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Prodavnice će se nalaziti na prva tri nivoa, dok će četvrti i peti biti multifunkcionalni i imaće posebno radno vreme, kako bi posetiocima bio na raspolaganju i u noćnim časovima. Takođe, ceo centar će biti izgrađen u skladu sa LEED Gold/Platinium standardima. Koristićemo i najnovije materijale i opremu koji su u skladu sa svim domaćim i internacionalnim standardima. Posebnu specifičnost činiće data sistemi, tzv. pametni sistemi koji prate broj posetilaca, njihovo kretanje i u odnosu na to upravljaju celokupnom opremom, što će dovesti do značajnog povećanja komfora s jedne, a smanjenja potrošnje energenata, s druge strane.

Budući izgled TC Ada MallBudući izgled TC Ada Mall
Kakva je situacija kada je u pitanju ponuda u centru?

- Možemo slobodno reći da će Ada Mall svim građanima ponuditi jedinstveno šoping iskustvo kroz prisustvo brendova kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Naravno, i one brendove koji već postoje kod nas ćemo predstaviti u jednom novom ruhu. Veliku pažnju smo posvetili gastronomskoj ponudi, koja će biti višestruko uvećana u odnosu na današnje ponude u Beogradu. Novine predstavljaju mali "artisans" štandovi za veće sladokusce, nešto poput Mercato Centralle u Firenci, Mercado San Migel u Madridu ili Eataly (NY, Milano…), kao i "fine dining" restorani.


Kolika je vrednost investicije?

- Vrednost investicije je više od 100 mil EUR. Inače, kompanija GTC je do sada izgradila više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase u centralnoj poslovnoj zoni Novog Beograda, u kojima se danas nalaze sedišta najvećih domaćih i međunarodnih kompanija. Do sada smo u Beogradu otvorili 4 kompleksa - GTC House, GTC Square, 19 Aveniju i FortyOne. Takođe, ponosni smo vlasnici GOLD LEED sertifikata za GTC House i FortyOne, koje su postale prve poslovne zgrade u Beogradu nagrađene ovim prestižnim priznanjem, a koje se dodeljuje u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje.

Možemo li da očekujemo svečano otvaranje tržnog centra do kraja 2018, kako je najavljeno?

- Svečano otvaranje je planirano za poslednji kvartal 2018. godine i za sada sve ide po planu, tako da verujemo da ćemo vrata našeg Ada Mall šoping centra otvoriti krajem sledeće godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.