NavMenu

Peđa Petronijević, direktor GTC Srbija - Tržni centar Ada Mall biće nesvakidašnje iskustvo za kupce

Izvor: Promo Sreda, 28.06.2017. 15:43
Komentari
Podeli
Peđa PetronijevićPeđa Petronijević
Već krajem sledeće godine posetioci na Adu Ciganliju neće odlaziti samo radi rekreacije. Na popularnoj beogradskoj destinaciji biće moguć i šoping, budući da kompanija GTC Srbija ovde gradi novi tržni centar Ada Mall.

Radovi koji su počeli početkom marta napreduju, a kada budu završeni u kompleksu od 34.000 m2 gostima će, osim obilja trgovinskih radnji i novih brendova, na raspolaganju biti i zabavni sadržaji, kao i posebna gastronomska ponuda.

To potvrđuje i Peđa Petronijević, direktor GTC Srbija, koji najavljuje brojne novine u budućem šoping centru.

Ada Mall će biti prvi šoping centar novije generacije. Po čemu će se on izdvajati od drugih, već postojećih, šoping centara?

- Ada Mall će se, pre svega, razlikovati po tome što akcenat neće biti samo na prodajnim prostorima, zatvorenim u veliku kutiju bez prozora, već će obilovati zelenim površinama i terasama sa otvorenim prostorom. Ceo objekat je izveden iz oblika jezera i čitava arhitektura inspirisana je očaravajućim okruženjem u kojem se nalazi. Na više od 34.000 m2 prostiraće se pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Prodavnice će se nalaziti na prva tri nivoa, dok će četvrti i peti biti multifunkcionalni i imaće posebno radno vreme, kako bi posetiocima bio na raspolaganju i u noćnim časovima. Takođe, ceo centar će biti izgrađen u skladu sa LEED Gold/Platinium standardima. Koristićemo i najnovije materijale i opremu koji su u skladu sa svim domaćim i internacionalnim standardima. Posebnu specifičnost činiće data sistemi, tzv. pametni sistemi koji prate broj posetilaca, njihovo kretanje i u odnosu na to upravljaju celokupnom opremom, što će dovesti do značajnog povećanja komfora s jedne, a smanjenja potrošnje energenata, s druge strane.

Budući izgled TC Ada MallBudući izgled TC Ada Mall
Kakva je situacija kada je u pitanju ponuda u centru?

- Možemo slobodno reći da će Ada Mall svim građanima ponuditi jedinstveno šoping iskustvo kroz prisustvo brendova kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Naravno, i one brendove koji već postoje kod nas ćemo predstaviti u jednom novom ruhu. Veliku pažnju smo posvetili gastronomskoj ponudi, koja će biti višestruko uvećana u odnosu na današnje ponude u Beogradu. Novine predstavljaju mali "artisans" štandovi za veće sladokusce, nešto poput Mercato Centralle u Firenci, Mercado San Migel u Madridu ili Eataly (NY, Milano…), kao i "fine dining" restorani.


Kolika je vrednost investicije?

- Vrednost investicije je više od 100 mil EUR. Inače, kompanija GTC je do sada izgradila više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase u centralnoj poslovnoj zoni Novog Beograda, u kojima se danas nalaze sedišta najvećih domaćih i međunarodnih kompanija. Do sada smo u Beogradu otvorili 4 kompleksa - GTC House, GTC Square, 19 Aveniju i FortyOne. Takođe, ponosni smo vlasnici GOLD LEED sertifikata za GTC House i FortyOne, koje su postale prve poslovne zgrade u Beogradu nagrađene ovim prestižnim priznanjem, a koje se dodeljuje u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje.

Možemo li da očekujemo svečano otvaranje tržnog centra do kraja 2018, kako je najavljeno?

- Svečano otvaranje je planirano za poslednji kvartal 2018. godine i za sada sve ide po planu, tako da verujemo da ćemo vrata našeg Ada Mall šoping centra otvoriti krajem sledeće godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.