NavMenu

Vesna Kostadinović, vlasnica i direktorka hotela Kraljevi čardaci SPA - Važno je prihvatiti izazov

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2016. 12:05
Komentari
Podeli
Vesna KostadinovićVesna Kostadinović
Neke stvari u životu se same nametnu, pitanje je samo koliko si spreman da prihvatiš izazov. Mom suprugu i meni se upravo to desilo. Od ideje da napravimo vikendicu, danas smo u ozbiljnim hotelijerskim vodama.

Ovim rečima Vesna Kostadinović, vlasnica i direktorka hotela Kraljevi čardaci SPA na Kopaoniku, počinje priču o svom preduzetničkom putu.

Kompleks Kraljevi čardaci SPA čine 199 apartmana, hotelski blok sa 27 soba, a la card restoran, pansionski restoran, pivnica, lobby bar, igraonica, fitnes, velnes i spa centar koji se prostire na 900m2 i kongresni centar.

- Izgradnju smo počeli 2009. godine. Osnovali smo firmu Prvako Engineering sa sedištem u Kragujevcu, gde živimo. U rekordnom vremenu smo pronašli plac, prikupili sve potrebne dozvole i uradili projekat. Zahvaljujući interesantnom projektu koji je podsećao na mali grad, kao i ideji da se vlasnicima ponudi mogućnost da rentiraju svoje apartmane, kao i uslužno održavanje, uspeli smo da većinu apartmana prodamo pre početka gradnje - kaže Vesna Kostadinović za eKapiju.

- Da nije bilo ljudi koji su nas podržavali i verovali u našu viziju, danas verovatno Čardaka ne bi ni bilo.

(Foto: kraljevicardaci.com)
Od 2011. godine kada su tamo odseli prvi gosti, zahvaljujući bogatom sadržaju, Kraljevi čardaci postali su podjednako interesantni kako mladima, tako i porodicama. Broj poseta konstantno raste, tako da su prošle sezone zabeležili 60% više nego godinu ranije.

Čardaci su građeni po fazama, a poslednji deo kompleksa otvoren je pre skoro dve godine - u decembru 2014.

- Imajući u vidu da je teško oživeti proleće i jesen na planini, a kako naši smeštajni kapaciteti i sadržaj mogu da zadovolje i najzahtevnije goste, 2014. smo proširili ponudu i na kongresni turizam. Kongresni centar Kraljevih čardaka čine 5 sala, a ukupan kapacitet je 350 mesta. Projektovao ga je naš prijatelj Aleksandar Aleksijević, arhitekta iz Kragujevca, uz naše male sugestije.

U Kraljevim čardacima potrudili su se da isprate najnovije trendove u kongresnom turizmu, a centar posluje pod sloganom "Da posao bude uživanje".

Zimi, kada je kopaonički turistički gradić najpopularniji, imaju oko 70 zaposlenih, a leti je taj broj znatno manji.

Vesna Kostadinović za eKapiju kaže kako poslovnih izazova ima gotovo svakog dana, ali da je pronašla pravi način da odgovori na njih.

- Ja u poslu nisam sama. Dobra energija i međusobna podrška supruga i mene je u našem slučaju jedna od ključnih stvari da na sve izazove odgovorimo na najbolji mogući način.

Kada supružnici rade zajedno, onda se o poslu priča i kod kuće.

- Dešava se da pomislim kako se moj radni dan nikada i ne završava - kaže Vesna Kostadinović uz osmeh.

- Ponekad uđem u kancelariju ujutru, a izađem uveče. Ipak, deca su sve veća, moje angažovanje kao roditelja je sve potrebnije, pa se u poslednje vreme trudim da redukujem radno vreme koliko god je to moguće.


Slobodnog vremena je malo, a kada ga ima, voli da ode na kraći put sa porodicom. Kako kaže, trudi se da bar tada, na kratko, isključi telefon.

Vesna Kostadinović jedna je od finalistkinja za priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena.

Smeštaj

Kompleks Kraljevi čardaci je smešten na nadmorskoj visini od 1.450 metara, a od ski centra Kopaonika udaljen je 5 kilometara. Hotelska skijašnica je smeštana pored staze malo jezero i do nje je organizovan prevoz tokom celog dana i večeri.

(Foto: kraljevicardaci.com)
U Čardacima možete unajmiti dvokrevetne i trokrevetne studie, kao i četvorokrevetne i šestokrevetne apartmane. Hotel u ponudi ima sobe za dve (standard) ili tri osobe (superior), kao i apartmanski deo u kome se može smestiti najviše pet osoba.

Da posao bude uživanje

Pet elegantno dizajniranih kongresnih sala opremljeno je savremenim audio i digitalnim video projekcionim sistemima, kao i bežičnim internetom.

- Za kratko vreme smo ugostili dosta kompanija iz najrazličitijih oblasti poslovanja. Organizovali smo mnogobrojne seminare, sastanake, konferencije, prezentacije i najrazličitije bankete - kaže Vesna Kostadinović.

Takođe, u okviru poslovnih druženja, često organizuju razne ekskurzije, degustacije hrane i pića...

Zona za relaksaciju

Spa deo hotela Kraljevi čardaci posetiocima nudi zatvoren bazen, finsku i tursku saunu, bio saunu, đakuzi, kneipp, tepidarijum, slanu pećinu, hamam, float spa kapsulu, deo za masaže.

M.M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.