NavMenu

Snežana Milenković, direktorka hotela "Townhouse 27"- Zbog usluge smo među najboljim butik hotelima u regionu

Izvor: eKapija Utorak, 28.04.2015. 08:27
Komentari
Podeli

Snežana MilenkovićSnežana Milenković

Ušuškan u srcu Beograda, hotel "Townhouse 27", za mnoge prolaznike gotovo neprimetan. Da je čovek, za njega bismo s pravom mogli reći da je jedan od onih "koji rade, dok se drugi šepure".

A da ima čime da se pohvali i šepuri - ima. Samo u prethodnoj godini osvojio je 7 priznanja. "TripAdvisor" već tradicionalno ga je okarakterisao da je najbolji hotel sa besprekornom uslugom - u Srbiji, britanski "Times", ga je proglasio jednim od 20 najboljih butik hotela u regionu, a na Topličin venac stigla je nominacija za najbolji butik hotel sveta u 2015. godini.

U razgovoru za "eKapiju", Snežana Milenković, direktorka ovog hotela govori o popunjenosti kapaciteta, gostima i usluzi koja im je donela ova priznanja, kao i o trendovima u hotelskoj industriji u narednom periodu.

eKapija: Hotel "Townhouse" je prošle godine osvojio 7 međunarodnih nagrada. Šta je prema Vašem mišljenju, najviše doprinelo ovom uspehu?

- Kao što najbolje pokazuju komentari gostiju na portalu "TripAdvisor", najviše je cenjena usluga, i to u svim segmentima, zatim komfor, higijena i lokacija.

eKapija: Svake godine dobijate sve veću konkurenciju u Beogradu. Kako je to uticalo na vaše poslovanje? Šta vi radite da biste zadržali svoje goste?

- Povećan broj smeštajnih objekata različitih vrsta znatno utiče kako na fizički obim, tako i na finansijske pokazatelje. U cilju ostvarivanja zadovoljavajućih rezultata, proširujemo ponudu i konstantno unapređujemo uslugu u svim segmentima. Trudimo se da ispunimo želje i najzahtevnijih gostiju.

eKapija: Kolika je popunjenost kapaciteta? Ko su, u najvećoj meri, gosti vašeg hotela, odakle dolaze?

- Popunjenost kapaciteta je, na naše zadovoljstvo, ostala na nivou prošle godine, bez obzira na povećanu konkurenciju, pa je u proteklom periodu ostvareno i određeno povećanje. Gosti hotela su stranci (95%) i to iz zapadne Evrope i Amerike.

eKapija: Koliko je trend izdavanja apartmana u Beogradu uticao na popunjenost kapaciteta?

- U određenoj meri sigurno jeste, ali ne bitno, jer profil naših gostiju ne spada u korisnike privatnih apartmana.

eKapija: Koliko koristite društvene mreže za promociju?

- Trudimo se da budemo prisutni svuda i da održavamo stalnu komunikaciju sa gostima i svima koji nas prate.

eKapija: Možemo li reći nešto o kanalima prodaje, koliko gostiju dođe putem servisa poput "Booking"-a i"TripAdvisor"-a?

- Od ukupnog broja gostiju oko 30% dolazi preko pomenutih sistema.

eKapija: Širom EU, PDV na hotele je manji nego kod nas (10%). Ukoliko dođe do ponovnih pritisaka na dalje povećanje PDV-a kako će se to odraziti na poslovanje hotela u Srbiji?

- Što se povećanja PDV-a tiče, jasan je stav hotelijera da bi taj trošak morali da snose sami hoteli, jer su cene smeštaja u Beogradu već više u odnosu na region, pa shodno tome ne bismo mogli da ih podižemo. To znači umanjenje profita i dovođenje u pitanje poslovanja mnogih hotela.

eKapija: Šta će biti najveći izazov za hotelsku industriju u 2015. godini?

- Najveći izov je popuniti kapacitete i održati cene, s obzirom na predviđeno otvaranje novih hotela i postojeću konkurenciju.

eKapija: Kakvi su planovi hotela "Townhous 27" za naredni period?

- Stalno unapređenje usluge u cilju održanja i eventualnog unapređenja nivoa poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.