NavMenu

Prodaja bakarnih instalacionih cevi, industrijskih cevi, mekih colovnih cevi, LWC mekih cevi i cevi sa izolacijom

ISTIČE: 13.07.2023.
Podeli

Bakarne cevi zahvaljujući svojim fizičkim i mehaničkim karakteristikama, koje se ne menjaju sa protokom vremena, imaju široku primenu u: sistemima vodosnabdevanja, građevinskim instalacijama, sistemima grejanja i gasa, protivpožarnim sistemima, rashladnim postrojenjima, medicinskim instalacijama…
 
Prednosti bakarnih cevi karakteriše dug vek trajanja,  otpornost na pritisak, temperature i vatru, potpuna nepropusnost za vazduh i vodu, zadržavaju svoja fizička i mehanička svojstva nepromenjiva vremenom. Bakar je prirodan materijal koji se preporučuje za transport pijaće vode.
Svojim biološkim svojstvima, bakar, dodatno zaštićuje kvalitet pijaće vode od širenja raznih bakterija, takođe, bakar je ekološki materijal koji se lako može reciklirati (bezbroj puta bez promene svojih svojstava). Cevi se lako montiraju uz ekonomičan i siguran rad, doprinose očuvanju prostora u kombinaciji sa estetskim izgledom
 
Instalacione cevi
Namenjene su za protok prirodnog  gasa, grejanje, vodosnabdevanje i rashladu
Specifične dimenzije bakarnih cevi se mogu raditi na zahtev kupca.
 
Industrijske cevi
Bakarne cevi zbog svojih izuzetnih osobina i odlične mogućnosti prerade nalaze primenu u elektrotehnici, u industriji izmenjivača toplote i u raznim drugim granama industrije za niz različitih upotreba.
Standard: EN 1057; EN 12449; EN 12735-1; EN 12735-2
Namenjene su proizvodnji: grejača, izmenjivača toplote, bakarnih zakovica, za razvod fluida, u solarnim sistemima
 
Colovne i LWC meke cevi
Namenjene su za razvod rashladnih sistema
Materijal: DHP-Cu Deoksidirani bakar-fosfor (min Cu 99,90 %, P 0,015 %-0,040 %)
Standard: EN 12735-1
 
Cevi sa izolacijom
Bakarne cevi izolovane PVC-om, svoju  namenu nalaze u vodosnabdevanju, grejanju I rashladnim sistemima.
Cevi sa PVC izolacijom su dizajnirane tako da obezbede dodatnu spoljnu zaštitu za vodovodne instalacije. Konkretno, PVC izolacija nudi zaštitu od mehaničkih abrazija tokom instalacija, zaštita od vremenskih neprilika, kao i zaštita od agresivnog okruženja iznad i ispod zemlje.
Materijal: DHP-Cu Dezoksidirani bakar-fosfor (min Cu 99,90 %, P 0,015 % – 0,040 %)
Standard: EN 1057