NavMenu

Država u namensku industriju ulaže 145 mil EUR za osavremenjavanje fabrika i izgradnju novih pogona

Izvor: eKapija Nedelja, 12.12.2021. 17:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Foto011/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u Nišu, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i ministrom finansija Sinišom Malim, održao sastanak sa predstavnicima odbrambene industrije iz cele zemlje.

Vučić je u obraćanju novinarima nakon sastanka rekao da je tom prilikom doneta odluka da se domaća namenska industrija pomogne sa 145 mil EUR već u prvom kvartalu 2022. godine.

- Našli smo način da uložimo pomenuta sredstva, uz striktnu kontrolu Ministarstva finansija, u kupovinu novih proizvodnih pogona, mašina i opreme, kako bismo mogli da osavremenimo naše fabrike i podstaknemo bolju proizvodnju, rentabilnost i bolje proizvode za našu vojsku - izjavio je Vučić, a objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Takođe, kako je dodao, danas je doneta odluka i da država u naredniih pet godina naruči opremu, naoružanje i oruđe – vozila i ubojna sredstva, municiju, mine rakete od domaće namenske industrije u vrednosti od 1,25 mlr EUR.

To će biti dodatni podsticaj za razvoj namenske industrije i ogroman napredak u kupovini od strane Vojske Srbije, ukazao je predsednik i preneo da su sastanku prisustvovali predstavnici svih 13 naših fabrika odbrambene industrije i tri remontna zavoda – TRZ Čačak, TRZ Kragujevac i Moma Stanojlović, kao i njihova zavisna preduzeća.

Predsednik je prethodno na Vojnom aerodromu Narednik-pilot Mihajlo Petrović prisustvovao demonstraciji dejstava helikopterske jedinice Ratnog vazduhoplovstva i pripadnika 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

Vučić se juče, drugog dana posete Nišavskom okrugu, sastao sa vrhom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa kojima je razgovarao o potrebama sistema odbrane i ulaganjima u vojsku.

On je prisustvovao i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica NORA B-52 M15 po temi "Divizion u podršci pešadijskim i oklopnim jedinicama u napadu", u okviru kojeg su prikazana dejstva novoformiranog haubičko-topovskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Predsednik je posetio i Doljevac, gde je obišao renoviranu Javnu biblioteku, gde ga je dočekala potppredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.