NavMenu

Šta će biti sa fabrikom "Aha Mura Prvi maj" - Srpska i slovenačka vlada zajednički traže rešenje

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.10.2014. 19:47
Komentari
Podeli
Ministar privrede Željko Sertić i slovenački ministar ekonomije Jožef Petrovič u ponedeljak (13. oktobra 2014. godine) su u Ljubljani dogovorili da dva ministarstva zajednički rade na rešavanju problema fabrike konfekcije "Aha Mura Prvi maj" iz Pirota.

Dogovoreno je formiranje radne grupe koju će osim predstavnika ministarstava, činiti i predstavnici sindikata ove kompanije.

Ministri Sertić i Petrovič su saglasni da je situacija u kojoj se "Aha Mura" nalazi veoma složena i istakli da će uložiti maksimalan napor da pronađu najbolje rešenje za prevazilaženje problema.

Ministri su, posle razmatranja mogućih rešenja za problem fabrike "Aha Mure Prvi maj", dogovorili da zajednički rad Ministarstva privrede Srbije i Ministarstva ekonomije Slovenije bude intenzivno nastavljen. "Aha Mura Prvi maj" u Pirotu se suočila sa problemom nastavka proizvodnje i očuvanja radnih mesta posle stečaja "Aha Mure" u Sloveniji.


Ministri su, takođe, razgovarali i o unapređenju ukupne ekonomske saradnje dve zemlje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.