NavMenu

Niš ostao bez zemljišta za investitore - Grad uzima kredit za opremanje industrijskih zona

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 13.10.2014. 15:48
Komentari
Podeli
Teške ekonomske prilike u Nišu dodatno otežava i to što grad više ne raspolaže zemljištem koje može da ponudi investitorima, izjavio je nedavno gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Grad je, prema njegovim rečima, u proteklih nekoliko godina ostao bez najvećeg dela zemljišta pogodnog za investiranje.

- Sada možemo da ponudimo investitorima 30 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem, ali je samo 10 hektara ovog zemljišta namenjeno izgradnji pogona i to iz oblasti lake industrije. Na preostalih 20 hektara zemljišta dozvoljena je gradnja akva parka, hotela, sportskih terena i sličnih sadržaja - rekao je Perišić.

On je dodao da grad može da ponudi investitorima i i zemljište u Ulici Ivana Milutinovića, ali se tu priča završava.

- Zbog toga moramo da razmišljamo da naredne godine podignemo kredit kojim bi opremili industrijske zone neophodnom infrastukturom i pripremili ih za izgradnju - rekao je Perišić.

On je istakao da slobodno zemljište, koje se nalazi pored aerodroma "Konstantin Veliki", grad ne može da nudi investitorima za izgradnju pogona, zbog toga što je ono namenjeno za gradnju logističkog centra.

- Pokušaćemo da pronađemo kupca za zemljište i pogon od 9.000 kvadrata, koji je u Radnoj zoni Donje Međurovo izgradila kompanija "Dytech", a potom odustala od njegovog otvaranja - kazao je Perišić.


On je najavio da će grad raditi na tome da od republike dobije osnivačka prava u Centru za vinogradarstvo i vinarstvo i tim putem obezbedi 20 hektara zemljišta veoma pogodnog za investiranje. Perišić je podsetio da se radi o zemljištu koje se nalazi pored samog puta između Niša i Niške Banje.

Kako je Perišić istakao, Niš na žalost ne može da računa da će investitori biti zainteresovani za neki od pogona u "Elektronskoj industriji", jer su ti pogoni u takvom stanju da "mogu da se koriste samo za snimanje horor filmova ili pejnt-bol takmičenja".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.