NavMenu

Bazar mama preduzetnica u tržnom centru "Delta City" u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 10.10.2014. 11:09
Komentari
Podeli

Više od 30 mama preduzetnica predstavice svoje kompanije i proizvode na izlozbeno-prodajnoj manifestaciji "Bazar mama preduzetnica", u nedelju, 12. oktobra, u atrijumu tržnog centra "Delta City" u Novom Beogradu. Kolači, igračke, garderoba, nakit, kozmetika, škole stranih jezika i baleta – samo su deo ponude mama preduzetnica u kojoj ce posetioci šoping-mola imati priliku da uživaju.

Udruženje građana "Centar za mame", u saradnji sa "Delta City"-jem, organizuje Bazar u cilju predstavljanja mama preduzetnica, kao i da im se omogući bolje međusobno povezivanje i napredovanje, ali da se osnaže i neke nove mame da preuzmu inicijativu i pokrenu sopstveni biznis.

- Sećam se i dalje osećaja kada sam odlučila da postanem mama preduzetnica. Tog dana je trebalo da potpišem ugovor za novi posao. Bila sam presrećna što su izabrali baš mene. Sara, moja dvomesečna beba, i tata su me čekali u obližnjem parku. U kompaniji su mi tražili još nekoliko ličnih podataka za formural i izgleda da je reč "dete" bila suvišna. Bila sam zbunjena, istovremeno ponosna i tužna... sve dok nisam videla malu Saru i cula njen "gue" što me je podstaklo da osnujem svoju firmu - priseća se Bojana Vujaklija, jedna od osnivača "Creatrixa" - Centra kreativnih radionica na srpskom i italijanskom jeziku.

Ivana Bojović-Sević, vlasnica male manufakture "Fini" koja se bavi proizvodnjom najfinijih poslastica od visokokvalitetnih sastojaka, navodi da se motivacija za pokretanje sopstvenog posla stvorila iz činjenice da u Srbiji mlada žena i majka male dece nije najpoželjniji profil radnika.

- Iako je ljubav prema kulinarstvu presudna, okidač je bio gubitak prethodnog posla. Kao magistarka slikarstva, nisam imala puno mogućnosti za zaposlenje, pa sam tako odlučila da se oslonim na sebe, svoje ruke i ono što volim i znam da radim – kaže Bojović-Sević.

Sonja Dakić, kreatorka "DajDaj" pelena, kaže da je u septembru 2008. godine rodila devojčicu Zaru i tada nije ni pomislila šta će se sve rođenjem ćerke promeniti u njenom životu.

- Kao i svaka mama istraživala sam šta je najbolje i najzdravije za moju bebu i otkrila pelene od bambusa. Posle dva meseca pokušaja da ih kupim preko interneta suprug je došao na ideju da sami počnemo da ih pravimo. Pozvala sam kumu Violetu da mi se pridruži i danas se zvanično predstavljamo kao dve lude žene koje su dovele pelene od bambusa u Srbiju – sa ponosom ističe Sonja Dakić, kreatorka "DajDaj" pelena.

Svi posetioci "Delta City"-ja imaće priliku da posete izložbeno-prodajni Bazar od 10 do 22 sata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.