NavMenu

Poslovni forum Srbija-Japan u Beogradu 25. septembra

Izvor: eKapija Utorak, 23.09.2014. 14:34
Komentari
Podeli


Poslovni forum srpskih i japanskih privrednika sutra će biti organizovan u Beogradu, a povod za organizovanje tog skupa je poseta delegacije Japanske poslovne federacije Kejdanren Srbiji koju predvodi kopredsedavajući Komiteta za Evropu, Jošio Sato.

Cilj posete je upoznavanje sa perspektivama srpske privrede i mogućnostima za proširenje bilateralne ekonomske saradnje dve zemlje, saopštila je PKS koja je u u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu, organizator skupa.

Japanska poslovna federacija Kejdanren je najuticajnije japansko poslovno udruženje, koje zastupa interese najvećih japanskih kompanija. Delegaciju Japanske federacije čine predstavnici kompanija iz sektora trgovine, industrijske proizvodnje, građevinarstva, avio saobraćaja, bankarstva i osiguranja. Potencijal za saradnju sa Srbijom vide u oblasti poljoprivrede, IT, energetike i proizvodnje auto komponenti.

Učesnicima Poslovnog foruma obratiće se potpredsednik PKS Mihailo Vesović, Jošio Sato i ambasador Japana u Beogradu Masafumi Kuroki. Direktor SIEPA-e Nikola Janković predstaviće potencijal za investiranje u Srbiji, a menadžeri u kompanijama "Panasonic Lighting Devices Serbia" i "Japan Tobacco International" (JTI) predstaviće primere uspešnog poslovanja japanskih kompanija u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.