NavMenu

Podsticaj proizvodnji i izvozu iz Srbije u Rusiju - Srpske kompanije na sastanku sa ruskim trgovinskim lancima u Moskvi

Izvor: eKapija Sreda, 17.09.2014. 16:12
Komentari
Podeli

Sberbanka Srbije i Sberbanka Rusije su organizovale sastanak najvećih srpskih kompanija za proizvodnju hrane i najvećih ruskih trgovaca lanaca u Moskvi, sa ciljem uspostavljanja i proširenje saradnje između tih kompanija i davanja direktnog podsticaja povećanju srpskog izvoza u Rusku Federaciju, saopštila je Sberbanka.

Valerij Ovsjanikov, predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije, rekao je da Sberbanka izražava snažnu spremnost da podrži i olakša trgovinu i druge oblike ekonomske saradnje između ruskih i srpskih kompanija i na taj način doprinese daljem unapređenju razvoja odnosa između Rusije i Srbije.

- Rusija je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije i ovaj susret smo organizovali jer smatramo da je pravi trenutak da u potpunosti podržimo povećanje poslovnih aktivnosti između srpskih i ruskih kompanija. Želimo da postanemo jedan od najboljih bankarskog partnera za ruske i srpske kompanije koje posluju u različitim oblastima, u ovom slučaju u poljoprivrednoj proizvodnji - naglasio je Ovsjanikov.

Ovaj sastanak najviših predstavnika Sberbanke, najvećih srpskih kompanija za proizvodnju hrane ("MK Group", "Neoplanta", "Delta agrar" i "Imlek" - "Dunav grupa") i najvećih ruskih trgovinskih lanaca, dogodio se u isto vreme kad i Međunarodna izložba hrane i pića "World Food Moskva" koja se održava po 23. put u Moskvi i na kojoj učestvuju i proizvođači hrane iz Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.