NavMenu

Istorijski uspeh filma "Ničije dete"!

Izvor: Mondo Nedelja, 07.09.2014. 19:41
Komentari
Podeli

(Foto: fcs.rs)
Debitantski film Vuka Ršumovića osvojio tri nagrade u Veneciji, što je najveći uspeh srpske kinematografije u ovom veku!Film "Ničije dete" nagrađen je glavnom nagradom Nedelje međunarodne filmske kritike na Festivalu u Veneciji. U pitanju je nagrada "RaroVideo audience award", koja se dodeljuje najboljem filmu prikazanom u toj selekciji, na osnovu glasova svih koji su gledali film na festivalu.

Kritičari su "Ničije dete" ovenčali i priznanjima FIPRESCI za najbolji film, koje obuhvata sva ostvarenja zvaničnih i paralelnih programa Festivala, izuzev glavnog takmičarskog, kao i nagradom za najbolji scenario u okviru selekcije Nedelje međunarodne filmske kritike.

- Ove nagrade nam svima u ekipi mnogo znače. Filmovi se prave zbog publike, a naš film nije blokbaster. Baš zbog toga, još više nam znači što je venecijanska publika i kritika prepoznala i nagradila naš trud. Sada mogu da kažem, da ovo dete više nije ničije, ono sada pripada Festivalu u Veneciji - izjavio je Ršumović, navodi se u saopštenju produkcije.

Svetska premijera "Ničijeg deteta" bila je 4. septembra u Veneciji, gde je film izazvao stojeće ovacije i povike oduševljene publike.

Priznanja koja je osvojio film "Ničije dete" u Veneciji najveći je uspeh srpske kinematografije u ovom veku, navodi se u saopštenju produkcije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.