NavMenu

Ispumpavanje vode iz kolubarskog kopa "Tamnava-Zapadno polje" kreće 10. septembra

Izvor: Beta Sreda, 03.09.2014. 09:02
Komentari
Podeli

Ministar energetike Aleksandar Antić je danas izjavio da je "stres-test" pokazao da, ukoliko Rudarski basen "Kolubara" i ostali ugljenokopi rade punim kapacitetom, Srbija neće morati da uvozi struju.

Ministar rudarstva i energetike rekao je gostujući na RTS-u da će ispumpavanje vode iz poplavljenog kolubarskog kopa "Tamnava - Zapadno polje" početi 10. septembra, a po tenderu rok da se taj posao završi je 90 dana.

Antić je rekao da u podzemnom skladištu gasa "Banatski dvor" ima više od 450 miliona kubnih metara gasa što daje stabilnost u slučaju krize, ali da ti nije dovoljno da se obezbedi puna potrošnja u zimskim mesecima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.