NavMenu

Aza el Abd nova direktorka misije USAID u Srbiji

Izvor: Tanjug Sreda, 27.08.2014. 17:52
Komentari
Podeli

Aza el Abd postala je nova direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji.

Ona je danas položila zakletvu na ceremoniji u Vašingtonu, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

El Abd će biti zadužena za rukovođenje programima USAID-a kojima je cilj podrška stvaranju odgovornih demokratskih institucija u Srbiji i unapređenje njenog sveobuhvatnog ekonomskog razvoja.

Ona je donedavno bila direktorka misije USAID-a u Libanu, gde je upravljala programom pomoći koji ima cilj da podrži libanske privatne i javne institucije da unaprede javne usluge, posebno u oblasti obrazovanja i vodosnabdevanja, kao i da promoviše ekonomski razvoj i ojača civilno društvo.

Od 2010. do 2012. El Abd je bila zamenica direktora misije i vršiteljka dužnosti direktora misije USAID-a na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Pre te pozicije, El Abd je radila u Vašingtonu na mestu vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Centralnu Ameriku i Meksiko, gde je bila zadužena za davanje strateških smernica za programe u El Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu, Nikaragvi, Meksiku i Panami.

Od 2008. do 2009. El bd bila je na poziciji nadzornog programskog direktora u Pakistanu, gde je davala programske smernice za pomoć vrednu više od milijardu dolara.

Što se tiče njenih drugih zaduženja u inostranstvu, bila je na službi u Ugandi, Mađarskoj, Nepalu i Indoneziji.

Takođe je radila u Vašingtonu na poziciji zamenika direktora Kancelarije za Bliski istok, kao i na poziciji Direktora za razvoj u Biroima za Bliski istok i Aziju.

El Abd ima diplomu elektroinženjera s Univerziteta u Aleksandriji, a zvanje magistra je stekla u oblasti Strategije korišćenja nacionalnih resursa na Industrijskom fakultetu američkih oružanih snaga.

Nova direktorka USAID-a u Srbiji govori arapski i španski.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.