NavMenu

"Delhaize" ne očekuje poboljšanje poslovnog okruženja u Srbiji

Izvor: B92 Četvrtak, 07.08.2014. 14:39
Komentari
Podeli
Belgijska trgovinska grupacija "Delhaize" saopštila je da su njeni trgovački lanci u svetu u drugom kvartalu ove godine postigli rast prihoda od 3,7%.

Kompanija je, međutim, imala gubitke na matičnom belgijskom tržištu, a u Srbiji troškove usklađivanja vrednosti imovine od 150 mil EUR.

Po podacima na sajtu te grupe, prodaja je na američkom tržištu porasla za 3,3%, a u Belgiji opala za 1,2%.

Predsednik i izvršni direktor "Delhaize Group" Frans Muler izjavio je da su rezultati u drugom kvartalu bili u skladu sa očekivanjima.

- U SAD uporedni rast prodaje ostao je snažan, podstaknut u prvom redu (trgovinskim lancima) "Food Lion" i "Hannafor" - rekao je Muler.

Muler je rekao da su u Belgiji na rezultate "Delhaize"-a uticali slaba prodaja i gubitak tržišnog udela, i podsetio da je kompanija u junu najavili da planira sveobuhvatnu transformaciju.


- U Jugoistočnoj Evropi, stekli smo dodatne udele na tržištima Grčke, Rumunije i Srbije. U Srbiji, na naše rezultate nastavila je da utiče makroekonomska nestabilnost, negativni rast BDP-a i pad prodaje. I dok razvijamo novu komercijalnu strategiju kako bismo osnažili naše rezultate, trenutna ekonomska perspektiva ne nagoveštava poboljšanje u skorijoj budućnosti. To je izazvalo novo usklađivanje vrednosti imovine - rekao je Muler.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.