NavMenu

"Banatski dvor" spreman i pre roka - Skladište gasa biće potpuno napunjeno do 15. avgusta

Izvor: Tanjug Sreda, 30.07.2014. 15:58
Komentari
Podeli
Kompanija "Srbijagas" će zajedno sa ruskim partnerima potpuno napuniti gasom skladište "Banatski dvor" do 15. avgusta, izjavio je danas izvršni direktor za komercijalne poslove "Srbijagasa" Dragan Vučur, ističući da će Srbija među prvima u regionu potpuno napuniti svoje skladište gasa.

Vučur je rekao novinarima na skupu "Značaj Balkana za energetsku bezbednost Evrope" da će "Banatski dvor" biti napunjen dosta pre roka, s obzirom na to da je redovna dinaminika njegovog punjenja - do početka oktobra.

Vučur je precizirao da je kapacitet tog skladišta 450 miliona metara kubnih gasa i da Srbija trenutno troši dva miliona dnevno, dok zimi, u ekstremnim situacijama, potrošnja može čak da se popne i na 12 miliona kubika gasa dnevno.

- U skladu sa zaključkom i preporukom Vlade Srbije, "Srbijagas" je zajedno sa ruskim partnerima započeo intenzivno punjenje "Banatskog dvora" i negde oko 15. avgusta to skladište će biti napunjeno u maksimalnom kapacitetu - rekao je Vučur, odgovarajući na pitanje novinara kako će se Srbija snaći u situaciji neizvesnog snabdevanja gasom zbog složenih odnosa izmeju Rusije, Ukrajine i Evropske unije.

On je istakao da je ovo dobra vest, ali da je, sa druge strane, "Srbijagas" dodatno opterećen, jer smo taj gas morali da platimo ranije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.