NavMenu

EPS traži poskupljenje struje za 15%?

Izvor: Tanjug Nedelja, 27.07.2014. 12:46
Komentari
Podeli

"Elektroprivreda Srbije" dostavila je Vladi predlog da od septembra struja poskupi 15%, a premijer Aleksandar Vučić zatražio je dodatnu analizu predloženog poskupljenja i od EPS-a da hitno počne da sređuje stanje u preduzeću, piše "Blic".

- Prvo završite proces korporativizacije firme, oslobodite se viškova rukovodilaca i obezbedite da se iz "Elektroprivrede" ne odlivaju pare, pa onda možemo da razgovaramo o poskupljenju - zatražio je Vučić.

Prema računici premijera, posao korporativizacije može biti gotov u narednih mesec dana.

Ukoliko vlada prihvati da podrži poskupljenje to bi, moglo biti između 10 i 12%.

Kako tvrdi izvor "Blica", u svim razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama poslednjih godina definisano je da cena struje mora postepeno dostići ekonomski nivo.

- Posledice poplava ne treba dovoditi u vezu sa korekcijom cena struje, jer je to moralo da se desi. Poplave su samo dodatni razlog da se o poskupljenju govori već sada - navodi izvor.

"Blic" piše i da se v.d. minstra finansija Dušan Vujovoću u načelu ne protivi poskupljenju električne energije, ali da i on insistira da se korporativizacija sprovede u što kraćem roku, kao i da se obezbede uštede.

- Samo povećanje cena struje bez profesionalnog i odgovornog menadžmenta nema smisla. Više cene bi ostale bez efekta i bile upotrebljene za povećanje plata koje su i sada previsoke - komentar je Vujovića.

EPS: Nismo tražili poskupljenje struje

"Elektroprivreda Srbije" demantovala je da je podnela zahtev za povećanje cene električne energije.

Na pitanje Tanjuga da li su tačne informacije o mogućem poskupljenju struje za 15% od septembra, iz EPSa su odgovorili da kompanija nije podnela zahtev za povećanje cene električne energije.

EPS je istovremeno podsetio da, prema Zakonu o energetici, korekciju cene elktrične energije odobrava Agencija za energetiku.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.