NavMenu

Indijske kompanije zainteresovane za srpska preduzeća u restrukturiranju

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.07.2014. 09:03
Komentari
Podeli
Narinder Čauhan i Ivica Dačić (Foto: mfa.gov.rs)Narinder Čauhan i Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se u sredu (23. jula 2014. godine) sa ambasadorkom Indije u Beogradu Narinder Čauhan, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

U razgovoru je istaknuto tradicionalno prijateljstvo dve zemlje, utemeljeno u Pokretu nesvrstanih zemalja, kao i kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa. Sagovornici su se složili o potrebi daljeg unapređenja političkog dijaloga, kao i razmene poseta na svim nivoima.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Vlade Srbije na principijelnoj poziciji Indije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnosti Kosova i Metohije. Takođe, zahvalio je na saučešću i dodeljenoj finansijskoj pomoći za ublažavanje posledica katastrofalnih poplava u Srbiji, dodaje se na sajtu Ministarstva.

Ambasadorka Čauhan prenela je ministru Dačiću predlog indijske strane za skori sastanak Mešovitog komiteta za ekonomsku i poljoprivrednu saradnju, kao i za predstojeću posetu delegacije indijskih naučnika iz oblasti visokih tehnologija Srbiji. Ona je, takođe, istakla i sve veću zainteresovanost indijskih firmi za ulaganja u Srbiju, uključujući i pojedina velika preduzeća u restruktuiranju.

Šef srpske diplomatije i ambasadorka Indije posebno su istakli potrebu unapređenja ekonomske saradnje i konstatovali da ona značajno zaostaje za nivoom političkih odnosa i mogućnostima dve zemlje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.