NavMenu

"Air Serbia" neće leteti u Tel Aviv

Izvor: eKapija Sreda, 23.07.2014. 16:00
Komentari
Podeli

Srpska nacionalna avio-kompanija "Air Serbia" saopštila je da je zbog krize u pojasu Gaze suspendovala letove ka izraelskom Tel Avivu.

- "Air Serbia" saopštava da su letovi za "Ben Gurion" međunarodni aerodrom u Tel Avivu narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je doneta kako bi se sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije. "Air Serbia" nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale - navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Prethodno je Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) saopštila da "snažno preporučuje" avio-kompanijma da izbegavaju letove ka Tel Avivu.

U saopštenju EASA se ne spominje vremenski rok, već se navodi da će "pratiti situaciju i savetovati kako se razvija situacija".

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) je, s druge strane, zabranila svim kompanijama iz SAD da lete za Izrael i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu.

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", preneo je AFP.

Letove ka Tel Avivu su, između ostalih, obustavili i nemačka "Luftansa" i francuski "Air France".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.