NavMenu

Bogat zabavno-umetnički program svakog petka u Skadarliji

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.07.2014. 14:48
Komentari
Podeli
Skadarlija (Foto: Beograd.rs)Skadarlija
Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Opštinom Stari grad i JKP"Gradske pijace" će svakog petka organizovati zabavno umetnički program u Skadarskoj ulici, pod nazivom Leto u Skadarliji 2014.

Počev od 11. jula, svakog petka od 19 časova, na bini ispred Kuće Đure Jakšića naši poznati glumci će izvoditi umetnički program za posetioce. Glumac Milan Milosavljević će se naći u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić će u ulozi Đure Jakšića pozdravljati goste u Skadarliji, dok će Lazar Jovanov u ulozi Skadarlijskog dobošara čitati kodeks o ponašanju.

Glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančeska će u pratnji orkestra pevati starogradske pesme i govoriti anegdote vezane za istoriju čuvene boemske Skadarlije. Atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće mladi parovi obučeni kao dame i gospoda u građanskim kostimima sa početka 20. veka.

U donjem delu Skadarlije, svakog dana od 14 do 23 časa, biće postavljen Skadarlijski bazar, na kom će posetioci moći da kupe suvenire, umetničke predmete, rukotvorine, antikvitete, predmete starih zanata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.