NavMenu

Bogićeviću oduzeli rudnik "Zajača" - Poreska uprava rešila da naplati dugove vlasniku kompanije "Farmakom"

Izvor: Blic Četvrtak, 26.06.2014. 16:14
Komentari
Podeli
Miroslav Bogićević (Foto: mc.rs)Miroslav Bogićević
Zbog dugova za poreze, Poreska uprava je vlasniku "Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću oduzela 3,8 hektara zemlje i pet objekata u vlasništvu njegovog rudnika Zajača.

Poreznici će 30. juna dati na prodaju gotovo celokupnu imovinu Bogićevićevog rudnika antimona i olova, koji za poreze duguje 3,2 mil EUR

Na dobošu će se naći sve nepokretnosti rudnika u okolini Loznice i Malog Zvornika čija se vrednost procenjuje na 18,4 miliona dinara.

Prema saznanjima lista "Blic", Poreska uprava je oduzela Bogićeviću 33 katastarske parcele na ukupno četiri hektara, ali i sve ključne objekte rudnika. Kako se navodi, prvi čovek "Farmakoma" tako je ostao bez prostora u kome se proizvodila ruda, ali i upravne zgrade i magacina. Poreznici su rudniku u Zajači prethodno oduzeli i mašine za rad, koje su zajedno s nameštajem ponudili na prodaju pre oko dva meseca.

Prema podacima Poreske uprave iz marta ove godine, Bogićević za porez duguje 14,7 mil EUR. Od njegovih šest kompanija država za poreze i doprinose najviše potražuje od Industrijskog kombinata "Guča" (4,4 mil EUR) i "Zajače".

Bogićević je kupio "Zajaču" u postupku privatizacije 2006. kada je rudnik poslovao sa minusom i do 3,9 miliona dinara. Šest godina posle, kompanija je zabeležila dobit od 306 miliona dinara, a do prvih problema sa plaćanjem poreskih obaveza je došlo u aprilu 2013. kada su banke počele da blokiraju jednu po jednu Bogićevićevu firmu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.