NavMenu

EPS obustavlja prikupljanje matičnih brojeva

Izvor: RTS Ponedeljak, 23.06.2014. 09:47
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Posle upozorenja poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, EPS je odustao da od zahteva da građani uz račun za struju dostave i jedinstveni matični broj, potvrdio je RTS-u direktor "EPS Snabdevanja" Željko Marković.

Građani koji su "Elektroprivredi Srbije" dostavili svoje podatke, mogu da opozovu tu odluku pisanim putem.

- Pozivam sve građane koji su do sada dali brojeve, a smatraju da to nije trebalo da urade, da opozovu svoj JMBG i ti podaci će biti izbrisani iz baze podataka - rekao je Marković gostujući u "Dnevniku" RTS-a.

Obrazac za odjavu JMBG biće objavljen na sajtu EPS-a.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio je EPS da su zahtevi za dostavljanje matičnih brojeva građana neosnovani.

Marković objašnjava da je EPS tražio matične brojeve zbog ažuriranja baze podataka, kako bi se tačno znalo ko je kupac struje na određenom mernom mestu.

Direktor "EPS Snabdevanja" podsetio je i da građani u poplavljenim područjima neće morati da plate struju za maj, a oni kojim su kuće značajno oštećene i gde su merna mesta uništena privremeno su odjavljeni.

- Oni neće dobijati račune dok se kuće ne poprave, a tada će ponovo biti prijavljeni - objasnio je Marković.

Sa druge strane, zbog značajne štete koje je EPS pretrpeo tokom poplava, pooštrene su kontrole neplatiša i oni duguju više od 10.000 dinara biće isključeni sa mreže, upozorio je direktor "EPS Snabdevanja".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.