NavMenu

Pekarska industrija "AS - Braća Stanković" kupila i "Futošku pekaru" - Proizvodnja u Požarevcu počinje u septembru, kompanija planira preuzimanje još jednog pogona u 2014.

Izvor: eKapija Utorak, 17.06.2014. 16:08
Komentari
Podeli

"Futoška pekara" iz Novog Sada postala je deo Pekarske industrije "AS – Braća Stanković" gde će biti zaposleno još 40 radnika, a u pregovorima smo o kupovini još jednog pogona do kraja godine, rekao je za "eKapiju" Dragan Stanković, predsednik društva i vlasnik Pekarske industrije "AS - Braća Stanković".

Osim pogona u Begaljici i Novom Sadu, hleb i peciva ove kompanije prave se i u "Pekari Kikinda", "Gradskoj pekari Šabac" i u "Žitostigu Požarevac". U Šapcu je uloženo 100 miliona dinara, jer je renoviran celokupan objekat i nabavljene su nove mašine. U šabačkom pogonu zaposleno je 37 ljudi, koliko i u "Kikindskoj pekari". Trenutno su aktuelni radovi na uređenju požarevačke pekare.

- "Žitostig" u Požarevcu je bio u katastrofalnom stanju i zato smo morali da uložimo ogromna sredstva. Vrednost investicije je 150 miliona dinara i planiramo da pogon pustimo u rad u prvoj polovini septembra gde će biti zaposleno oko 50 radnika – ističe Stanković.

Iako je kompanija "AS – Braća Stanković" modernizovala pogone koje je kupila, kako kažu, zadržali su tradicionalne proizvode preuzetih pekara, prilagođavajući proizvodnju najsavremenijim standardima po kojima posluju.

Pogon u Novom Sadu proizvede oko 20.000 jedinica u jednoj smeni, koliko se proizvede i tokom jedne smene u Šapcu. Kikindska pekara u jednoj smeni proizvede 15.000 jedinica, a u požarevačkom pogonu je planirana proizvodnja od 40.000 jedinica.

- Cilj nam je da do kraja godine zaposlimo još 75 radnika i dostignemo dnevnu proizvodnju od 200.000 pekarskih jedinica. Time ćemo zauzeti vodeću poziciju u pekarskoj industriji Srbije – naglašava naš sagovornik objašnjavajući da će do kraja 2014. godine pogoni kompanije "AS – Braća Stanković" imati ukupno 400 radnika.

Od hleba do kikindske štrudle

Porodična domaća pekara "AS – Braća Stanković" posluje od 2002. godine kada je nastala na temeljima samostalne zanatske radnje. Posle 12 godina postojanja, ova kompanija se može pohvaliti da je postala druga pekarska industrija u zemlji koja svojim asortimanom i distribucijom pokriva oko 60 do 70% tržišta Srbije, posluje sa više od 1.000 kupaca, 2.500 istovarnih mesta i 140 dostavnih vozila.

Pekarska industrija "AS - Braća Stanković" ima proizvodni asortiman od više od 100 različitih pekarskih proizvoda i peciva, među kojima su različite vrste hleba, kikindska štrudla, pakovani hlebovi...

Na konfernciji za novinare 17. juna je predstavljen novi "vitas hleb", koji se pravi od naklijalog celog zrna pšenice.

- Reč je o hlebu visoke biološke nutritivne vrednosti koji ne sadrži brašno, veštačke boje i aditive. "Vitas hleb" se proizvodi u tri varijante – "vitas", "vitas plus" sa dodatkom semena suncokreta i lana, i "vitas medeni" sa medom i orasima – navode u kompaniji.

Svi proizvodi sa potpisom "AS – Braća Stanković" mogu se naći u 1.200 prodavnica maloprodajnih lanaca "Aman", "Idea", "Maxi", "Nikola Dendić "d.o.o, "Gomex", "Kastrum", "Angropromettranskom" i "Trend".

Novi vizuelni identitet

Novinarima je predstavljen i novi vizuelni identitet kompanije i redizajn ambalaže. Kako najavljuju iz kompanije, u skladu sa tim planirano je i unapređenje prodajnih mesta kada su u pitanju veće maloprodaje, u vidu brendiranja i opremanja prodajnih mesta, a predstoji i otvaranje još 500 istovarnih mesta za značajne maloprodajne lance.

- Sve to ima za cilj još bolju i efikasniju komunikaciju sa potrošačima čije je zadovoljstvo pretočeno i u slogan kompanije: "AS Braća Stanković – to volim!" - poručuju iz beogradske kompanije.

I.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.