NavMenu

Produžetak roka za Ub-Lajkovac samo uz čvrste garancije

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 16.06.2014. 19:45
Komentari
Podeli

Rok za izgradnju deonice od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 već je probijen, i država je spremna da ga produži samo uz čvrste garancije izvođača da će moći da ispoštuje ugovorne obaveze, zaključeno je na današnjem sastanku tima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa predstavnicima "Koridora Srbije" i "Puteva Užice".

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, interes države je da se ova deonica završi u najkraćem mogućem roku, a zbog problema koji su pratili izgradnju izvesno je da važeći rok, 30. jun 2014. godine, neće moći da bude ispoštovan, rečeno je na sastanku u Vladi Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu Dejan Trifunović naveo je da je država spremna da izvođačima radova, preduzećima "Putevi Užice" i "Planum", produži rok za završetak izgradnje do 30. novembra 2014. godine, bez promene načina finansiranja, ali uz redovno izmirivanje obaveza.

Kako bi se osiguralo poštovanje rokova do završetka izgradnje, država bi u tom slučaju insistirala na pooštrenom inspekcijskom i stručnom nadzoru i kontrolama obavljenog posla na deset dana, naveo je on.

Završetak izgradnje ove deonice kasni 2,5 godine, tokom kojih je zaključeno 12 aneksa (10 po osnovnom ugovoru i dva po ugovoru za dodatne radove), a cena gradnje po kilometru iznosila je blizu 7 mil EUR, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.