NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Otvaranje mosta Zemun-Borča u decembru

Izvor: eKapija Subota, 14.06.2014. 09:07
Komentari
Podeli

Zorana Mihajlović na gradilištu (Foto: srbija.gov.rs)Zorana Mihajlović na gradilištu
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je u petak (13. juna 2014. godine) da će most Zemun–Borča biti otvoren u decembru ove godine, objavljeno je na sajtu Vlade.

Mihajlović je tokom obilaska gradilišta mosta Zemun–Borča istakla da je to trenutno jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, i najavila da će do kraja godine biti izgrađena i pristupna saobraćajnica od novosadskog puta u Zemunu do zrenjaninskog puta.

Potpredsednica Vlade je navela da će do kraja jula most biti potpuno spojen, i ukazala na to da je desna traka mosta u pravcu od Zemuna prema Borči već spojena i da je ostalo da se izgradi još približno 150 metara mosta, na levoj traci.

Ona je dodala da su projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, a samo projekti u Beogradu koji se realizuju u saradnji sa državom vrede više od 600 mil EUR.

Mihajlović je naglasila da projekat izgradnje mosta Zemun–Borča ima mentora iz Ministarstva koji je zadužen za njegovu realizaciju, kao i da su imenovani mentori i za druge projekte u tom resoru. Prema njenim rečima, to će biti stalna praksa u narednom periodu kako bi se ubrzala gradnja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.