NavMenu

Nastavljena sanacija kopa "Veliki Crljeni" u "Kolubari" - Uključeno još pet pumpi

Izvor: eKapija Utorak, 10.06.2014. 17:11
Komentari
Podeli
Radovi na kopu "Veliki Crljeni" (Foto: kolubara.rs)Radovi na kopu "Veliki Crljeni"
Od početka ispumpavanja u površinskom kopu "Veliki Crljeni" u basenu "Kolubara" do sada, nivo vode smanjen je za оkо 70 centimetara, saopštila je "Kolubara" na svom zvaničnom sajtu.

Pored već postojećih pumpi u vlasništvu Rudarskog basena "Kolubara" koje su do sada radile na ispumpavanju vode, uključeno je još pet novih. Reč je o tri pumpe JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad i dve pumpe JVP "Vojvodinavode" iz Novog Sada.

Sa uključivanjem ovih pumpi u rad povećan je kapacitet ispumpavanja vode. Sad sve pumpe zajedno iz ovog tamnavskog kopa ispumpavaju oko tri metra kubna u sekundi.


Paralelno sa procesom ispumpavanja vode, na kopu "Veliki Crljeni", počelo je montiranje pet tračnih transportera za odvoz uglja od kopa do Drobilane, postrojenja za pripremu uglja. Montiranje je počelo sa ciljem da se nove trase i transporteri pripreme za početak proizvodnje uglja na ovom ugljenokopu.












Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.