NavMenu

Projekat "Jadar" dobro napreduje - Ministar Antić sa delegacijom kompanije "Rio Tinto"

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.06.2014. 17:08
Komentari
Podeli

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se u četvrtak (5. juna 2014.) sa delegacijom kompanije "Rio Tinto" koja ga je tom prilikom informisala o napretku projekta "Jadar", koji je ujedno i najvažniji projekat ove kompanije u Srbiji.

Na sastanku je, takođe, bilo reči i o predstavljanju aktivnosti "Rio Tinto Grupe" na globalnom nivou, kao i u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ovaj projekat bavi se istraživanjem ležišta jadarita u dolini reke Jadar, jedinstvenog bornog minerala koji je 2004. godine pronašao tim geologa kompanije "Rio Tinto".

Projekat "Jadar" nalazi se u fazi izrade Studije prethodne opravdanosti i ima značajan ekonomski potencijal, te ukoliko projekat uđe u fazu eksploatacije, pretpostavke su da bi ovo nalazište moglo u značajnoj meri zadovoljiti svetsku potražnju za litijumom i borom.

Među predstavnicima kompanije, sastanku su prisustvovali zamenik predsednika "Rio Tinto Minerals" Kevork Čouzđan, generalni menadžer projekta "Jadar" Ričard Stori i šef Kancelarije za Srbiju Rio Tinta, Nenad Grubin.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.