NavMenu

"Generali" otkupio udeo "Delte" u osiguravajućoj kući u Srbiji

Izvor: eKapija Subota, 17.05.2014. 09:35
Komentari
Podeli

"GPH holding" kompanija "Generali" grupe za područje centralne i istočne Evrope kupila je manjinski udeo od srpske "Delta" grupe i tako stekao potpunu kontrolu nad "Delta Generali" osiguranjem Beograd, saopštila je danas ta kompanija.

"Delta Generali" osiguranje je druga najveća osiguravajuća kuća u Srbiji, koja drži petinu tržišta sa, kako se navodi, ukupnim prihodom od premije u iznosu od 130,5 mil EUR u 2013.

Prenosom vlasništva, "Generali", kako se navodi, sada kontroliše i "Delta Generali reosiguranje", dobrovoljni penzijski fond i kompaniju "Blutek Auto", a kupovinu udela manjinskog akcionara odobrila je Narodna banka Srbije.

- Kupovina manjinskog udela u Srbiji u skladu je sa našim ciljem da uspostavimo punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama i u centralnoj i istočnoj Evropi. Investicija je potvrda suštinske važnosti tržišta Srbije kao dela našeg poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, području sa velikim potencijalnom za rast - izjavio je izvršni direktor kompanije GPH, Lučano Čirina (Luciano Cirina).

- Poslovanje u Srbiji će proći kroz postupak rebrendiranja u skladu sa novim korporativnim identitetom "Generali" - navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.