NavMenu

Kompanija "Aman resorts" uložiće 40 mil EUR u hotele "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža"

Izvor: Danas Četvrtak, 01.02.2007. 09:31
Komentari
Podeli

Singapurska kompanija "Aman resorts" preuzela je upravljanje nad hotelima "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža" na crnogorskoj obali Jadrana.

Ugovor o dugoročnom zakupu potpisali su u Podgorici predstavnici vlade, "Budvanske rivijere" i "Aman resorts". Singapurska kompanija se obavezala da u rekonstrukciju hotela uloži najmanje 40 mil EUR i da u periodu rekonstrukcije plati godišnji zakup od 1,96 mil EUR.

Cena zakupa u prvoj godini poslovanja hotela biće 2,1 mil EUR. Iznos će potom biti veći, jer je ugovorom predviđeno da singapurska kompanija uplaćuje 10% ukupnog prihoda pod uslovom da taj deo premašuje 2,1 mil EUR. Očekuje se da tri hotela počnu sa radom 2008. godine.

"Sveti Stefan" i "Miločer" će biti rekonstruisani, dok će bivša kraljevska rezidencija - "Kraljičina plaža", biti srušena i na njenom mestu izgrađen novi hotelski kompleks. Singapurska kompanija se, takođe, obavezala da preuzme svih 220 zaposlenih u ta tri hotela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.