NavMenu

Vlada Japana donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu 70.000 EUR za kupovinu medicinske opreme

Izvor: Danas Utorak, 30.01.2007. 10:15
Komentari
Podeli

Vlada Japana obezbedila je bespovratnu pomoć Univerzitetskoj dečjoj bolnici u vrednosti od 71.370 EUR kao podršku unapređenju sistema zdravstvene zaštite u Srbiji.

Japanska ambasada je najavila da će se ovom donacijom obezbediti oprema za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, i to osam monitora za precizno merenje venskog i arterijskog pritiska i dva bronhoskopa, čime će se unaprediti zdravstvena nega pacijenata na odeljenju intenzivne nege i Odeljenju za plućne bolesti.

Primopredaja donacije obaviće se sutra (31. januar 2007. godine) u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici, a svečanosti će prisustvovati ambasador Japana Tadaši Nagai, pomoćnik ministra zdravlja Goran Ilić i pomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.