NavMenu

Grci zainteresovani za privatizaciju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla"

Izvor: Tanjug Četvrtak, 06.03.2014. 15:56
Komentari
Podeli

Predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos izjavio je danas Tanjugu da je šest-sedam grčkih kompanija zainteresovano za nove investicije u Srbiji, kao i da je jedna od njih zainteresovana za privatizaciju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

- Grčka kompanija, koja poseduje 5% jednog grčkog aerodroma i takođe ima udeo u Sankt-Peterburškom aerodromu, zainteresovana je da učestvuje u privatizaciji beogradskog aerodroma, ako dođe do privatizacije - rekao je Comokos, ali nije želeo da otkrije o kojoj kompaniji je reč.

On je kazao da Grčki poslovni savet ima 40 članica i da su napravili istraživanje o mogućnostima za nove investicije u Srbiji.

- Imamo šest-sedam kompanija zainteresovanih za investiranje - rekao je Comokos u izjavi datoj na marginama Kopaonik biznis foruma.

On je podsetio da je velika grčka kompanija u oblasti nekretnina "Lamda Development" kupila srpsku kompaniju "Beko" i da se sada suočava sa određenim pravnim teškoćama u vezi sa tom investicijom vrednom 200 mil EUR.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da na lokaciji fabrike "Beko" u Beogradu bude izgrađena hotelski kompleks sa stambenim prostorom i šoping molom.

Takođe, grupa grčkih kompanija, koja poseduje hotel Jugoslaviju u Beogradu, zainteresovana je za nove investicije, ali se i oni suočavaju sa pravnim problemima, kazao je on.

On je rekao i da je grčka kompanija "Terna", koja u Srbiji gradi delove putnog Koridora 10, zainteresovana za investiranje u energetske projekte u Srbiji, posebno u iskorišćavanje energije vetra. Comokos je dodao da grčki trgovinski lanac "Veropulos" želi da se proširi u Srbiji i da je trenutno u potrazi za novim lokacijama.

Predstavnici grčkih investitora su na Koponik biznis forumu izrazili očekivanje da će nova srpska vlada, koja bude formirana nakon izbora, unaprediti poslovni ambijent kako bi se privukle nove investicije.

Comokos je tom prilikom rekao da grčki investitori pripremaju svež kapital za Srbiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.