NavMenu

Resnik dobija pothodnik ili pasarelu preko pružnog prelaza - Za projekat u beogradskom naselju 15,5 mil EUR iz kredita EBRD

Izvor: Tanjug Utorak, 04.03.2014. 15:47
Komentari
Podeli
Železnička stanica u Resniku (Foto: Milica Stevuljević)Železnička stanica u Resniku
"Železnice Srbije" će, u okviru modernizacije pruge Beograd-Rakovica-Resnik, rešiti pitanje bezbednog prelaska preko pruge u naselju, nedaleko od železničke stanice Resnik, u Ulici Aleksandra Vojinovića, najavljeno je danas iz tog preduzeća.

U taj projekat će iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), biti uloženo oko 15,5 mil EUR.

- Stručnjaci srpskih železnica i Saobraćajnog instituta CIP uradiće projekat i predložiti najbolje tehničko rešenje, koje će omogućiti stanovništvu Resnika bezbedan prelazak preko železničkih koloseka - izjavio je generalni direktor "Železnica" Dragoljub Simonović na sastanku sa predsednikom opštine Rakovica Milosavom Miličkovićem.

U opticaju su dva rešenja, izgradnja pasarele ili pothodnika, a tehnički uslovi i mogućnosti biće presudni prilikom odluke o načinu rešavanja ovog problema.

Stručne službe "Železnica Srbije" i opštine Rakovica razgovarale su i o rešavanju problema kišne i fekalne kanalizacije u naselju Ljubiša Jelenković, kao i o problemu podzemnih voda na teritoriji opštine koje ugrožavaju samu železničku prugu, nanoseći mulj i ometajući železnički saobraćaj.

"Železnice Srbije" potvrdile su da će dati sve potrebne saglasnosti kako bi se, u saradnji sa "Beogradskim vodovodom i kanalizacijom", rešili ti problemi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.