NavMenu

"Nostalgija" vozi "Šarganskom osmicom" od 15. aprila

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 03.03.2014. 16:15
Komentari
Podeli
(Foto: zeleznicesrbije.com)
Muzejski voz "Nostalgija" počeće od 15. aprila redovnu sezonu saobraćaja prugom "Šarganska osmica" na Mokroj gori, najavile su danas "Železnice Srbije".

Letnja sezona trajaće do 31. oktobra, a voz će svakodnevno saobraćati na relaciji Mokra gora-Šargan Vitasi-Mokra gora, i to u dva redovna termina u 10.30 i 13.30 sati. Ukoliko interesovanje putnika bude veće, planirana su još dva vanredna polaska i to u 8.00 i u 16.00 sati.

Od 1. jula do 31. avgusta, popularni "Ćira" će redovno saobraćati i u popodnevnom terminu od 16.00 sati, tako da će tokom ta dva letnja meseca svakodnevno biti organizovane tri redovne vožnje.

Cene pojedinačnih voznih karata, kao i zakupa voza ostale su nepromenjene već četvrtu sezonu. Karte za vožnju "Nostalgijom" na "Šarganskoj osmici" za odrasle koštaju 600 dinara, za decu od šest do 14 godina staju 300 dinara, dok je za mlađe od šest godina prevoz besplatan.

Može se ogranizovati i zakup muzejsko-turističkog voza - cena zakupa sa dizel vučom iznosi 60.000 dinara, dok je vožnja sa parnom lokomotivom duplo skuplja i košta 120.000 dinara. Putnici "Ćiru" mogu da zakupe i za noćnu vožnju, ali samo na relaciji Mokra gora-Jatare-Mokra gora, a zakup je 70.000 dinara.


Turistima su, osim voza, u muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" na raspolaganju i smeštajni kapaciteti. "Železnice Srbije" raspolažu sa oko 60 ležajeva u motelu "Mokra gora", konačištu "Osmica" i u planiskoj kući.

Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara, a za ishranu u restoranima treba izdvojiti 300 dinara za doručak, 600 za ručak i 600 za večeru. U tim objektima turisti mogu koristiti i polupansionske i pansionske usluge.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.