NavMenu

Avio-karta iz Evrope do SAD koštaće 10 EUR?

Izvor: B92 Petak, 28.02.2014. 09:21
Komentari
Podeli

Majkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avio-kompanije "Ryanair", najavio je sredinom sedmice da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će cena karte biti već od 10 EUR.

"Ryanair" će za početak leteti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi "Dejli telegraf". Najjeftinija karta do SAD koštaće 10 EUR, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7,3 EUR. Još nije poznato iz kojih će evropskih gradova "Ryanair"-ovi, putnici leteti u SAD.

- Naravno da neće cene karata za sva mesta biti deset evra - objasnio je O’Liri, "i sasvim je sigurno da će biti znatno više sedišta u biznis i premijum klasi."

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija "Ryanair" pokazuju da bi 15% putnika pristalo da plati jeftiniju kartu pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju "Ryanair" pokušati da zaradi više novca, a ne na ceni karata.

- Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po ceni od jedan evro na evropskim letovima - izjavio je O’Liri.

On objašnjava da će prvi letovi biti uvedeni svega pola godine nakon što "Ryanair" upotpuni svoju flotu za prekookeanske letove. Međutim, britanski analitičari upozoravaju da bi taj proces kupovine novih aviona i njihovog servisiranja mogao da potraje i do pet godina, s obzirom na to da O’Liri tvrdi da će "Ryanair" u prekookeansku avanturu krenuti sa nekoliko desetina aviona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.