NavMenu

Ruma planira infrastrukturno opremanje poslovnih zona

Izvor: eKapija Sreda, 26.02.2014. 09:54
Komentari
Podeli

Opština Ruma je kod Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave aplicirala za više infrastrukturnih projekta ukupne vrednosti od oko 108 miliona dinara. Projekti se uglavnom odnose na infrastrukturno opremanje poslovnih zona, saopšteno je na opštinskom sajtu.

- Na "Rumskoj petlji" lokalna samouprava je aplicirala za produženje saobraćajnica. Radovi na jednom bloku su u toku, a novom aplikacijom mi ćemo proširiti radove na još jednu saobraćajnicu i gasovodnu mrežu sa mernom regulacionom stanicom. Vrednost projekta je 72 miliona dinara, s tim što bi Ministarstvo trebalo da uzme učešće od 21.605.000 dinara - izjavio je predsednik opštine Ruma Dragan Panić.

Takođe, lokalna samouprava je konkurisala i za sufinansiranje izgradnje parkinga i saobraćajnice za potrebe bazena u Rumi.

- Vrednost ovog projekta je blizu 36 miliona dinara, od čega bi Ministarstvo trebalo da izdvoji polovinu iznosa, odnosno oko 18 miliona. Četrdeset miliona, koliko očekujemo od resornog Ministarstva za ove projekte, je zaista velika pomoć za realizaciju pomenutih projekata i nadam se da će vrlo brzo uslediti radovi na ovim lokacijama - istakao je predsednik Panić.

Opština je zatražila i podršku Ministarstva u finansiranju izrade glavnog projekta i tehničke kontrole za izgradnju dela saobraćajnice Nova 6 i javne rasvete u Istočnoj radnoj zoni k.p. broj 6063/11 k.o. Ruma. Ukupna vrednost te investicije je blizu 650.000, a učešće Ministarstva je 195.000 dinara.

Iz Gradske kuće je najavljeno i skoro rešavanje problema rasvete u delu Industrijske ulice u Rumi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.