NavMenu

"Atlantic" ulaže 5 mil EUR u unapređenje rada u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 11.02.2014. 11:06
Komentari
Podeli

"Atlantic Grupa" je od Evropske banke za obnovu i razvoj obezbedila kredit od 5 mil EUR za unapređenje energetske efikasnosti operativnog poslovanja u Srbiji. Ugovor o kreditu danas su potpisali prvi potpredsednik EBRD Fil Benet i predsednik Uprave "Atlantic Grupe" Emil Tedeski, saopštio je "Atlantic".

Finansiranje EBRD je deo šireg paketa dogovorenog u novembru 2012. godine, namenjenog za podršku regionalnih aktivnosti "Atlantic Grupe" na jačanju energetske efikasnosti, uz racionalnije korišćenje resursa i energije, što je osnov racionalizacije proizvodnih procesa, smanjenja troškova, ali i zaštite životne sredine. Pored ušteda vezanih za efikasnost, očekuje se i da će planirane investicije u operativnim kompanijama u Srbiji smanjiti emisiju CO2 za 600 tona godišnje.

Zajam će omogućiti da se uvedu ciljane mere uštede energije u srpskim kompanijama "Atlantic Grupe" ("Grand kafa", "Štark", "Palanački kiseljak"). Investiranjem u novu opremu poboljšaće se kvalitet i bezbednost proizvoda i omogućiti uštede u korišćenju električne energije i gasa, kao i potrošnje vode u proizvodnim procesima. Izgradnjom novih toplotnih sistema snabdevanja energetska efikasnost srpskih kompanija će se poboljšati za čitavih 25%, navedeno je u saopštenju.

"Atlantic Grupa" u svom poslovanju na srpskom tržištu objedinjuje proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju robe široke potrošnje ("Štark", "Grand kafa", "Palanački kiseljak", "Multivita" i "Atlantic Brands"). Izuzetno bogat portfolio proizvoda uključuje renomirane lokalne/regionalne brendove kao što su "smoki", "najlepše želje", "bananica", "grand kafa", "cedevita", "cockta", "argeta", "donat Mg", kao i brendove principalskih partnera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.