NavMenu

Razmatra se model finansiranja za put Novi Sad-Ruma

Izvor: Beta Četvrtak, 30.01.2014. 17:05
Komentari
Podeli

Projekat izgradnje tunela kroz Frušku goru i puta Novi Sad - Ruma je u fazi razmatranja modela za finansiranje, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

On je u razgovoru sa glavnim savetnikom Evropskog centra za javno i privatno partnerstvo Klementom Forčijem (Clement Fourchy) u Vladi Vojvodine kazao da se razmatraju mogućnosti javno-privatnog partnerstva ili koncesije.

Bugarski je rekao da se troškovi izgradnje tunela procenjuju na iznose između 70 i 100 mil EUR, dok će vrednost izgradnje celokupnog puta Novi Sad-Ruma biti 180 mil EUR.

Tema današnjeg razgovora bio je pravni i institucionalni okvir za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva u Srbiji i Vojvodini, a razmatrana je i mogućnost finansiranja studije izvodljivosti za projekat tunela i puta.

Klement Forči je kazao da Evropska banka za obnovu i razvoj pruža tehničku pomoć za izradu studije izvodljivosti, asistenciju kod izbora privatnog partnera, kao i definisanja tenderske procedure i sporazuma između uključenih strana.

Forči je dodao da Evropska investiciona banka, putem mehanizma JASPER, stavlja na raspolaganje eksperte i tehničku pomoć u pripremi realizacije projekata, a da je ekspertsku pomoć moguće dobiti i preko Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.