NavMenu

Veterani Jugoslavije i SSSR 1. februara u Beogradu

Izvor: Telegraf Sreda, 29.01.2014. 15:15
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Košarkaški spektakl sprema se u "Pioniru" za subotu 1. februar, Tim veterana nekadašnje Jugoslavije suprostaviće se timu veterana nekada moćnog SSSR-a u egzibicionom meču u okviru Ol star vikenda regionalne Univerzitetske lige u košarci.

Tim će predvoditi legendarni Dino Rađa, uz pomoć Dejana Tomaševića, Milenka Topića, Aramisa Naglića, Žana Tabaka… Biće tu i Predrag Danilović, aktuelni predsednik "Partizana", ali verovatno neće igrati, već će podbaciti loptu na ovom meču.

Ovaj tim s klupe će predvoditi niko drugi nego Ranko Žeravica i Mirko Novosel, a suprostaviće se timu zbornaje komande koju će predvoditi Tihonenko, Tarakanov, Derjugin….

Prava je šteta što se 3. februara održava žreb za Svetsko prvenstvo u košarci u Barseloni, pa selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević ne može da igra na ovom meču.

- Đorđević se javio i rekao da bi rado igrao, ali da se ovaj meč poklapa s odlaskom u Španiju, pa zbog toga neće biti tu. Pozvan je i Vlade Divac, ali je on trenutno u Australiji, gde se bavi humanitarnim radom. Ali, ukoliko se vrati u Beograd sigurno će biti na utakmici.

- Takođe, pozvani su i Dušan Ivković i Bora Stanković. Ovo je jedan način da im se odužimo za sve što su dali našoj košarci – kaže za "Telegraf" Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

On dodaje da će ovoj utakmci prethoditi Ol star meč studenata ex Jugoslavije s vršnjacima iz ostalog dela Evrope.

- Prvi meč će biti duel studenata regionalne ex Yu lige sa studentima iz SSSR-a, Kine, Velike Britanije, a predviđeno je i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima – objašnjava Jasnić.

Moka stiže da ispoštuje Ruse, ali u hotelu

Na meču veterana trebalo je da se pojavi i legenda Zoran Moka Slavnić, ali je on to odbio. Samo je poručio da će doći u hotel da pozdravi svoje drugare Ruse, jer u halu "Pionir" ne dolazi već nekoliko godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.