NavMenu

"Coface Srbija" partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014"

Izvor: eKapija Petak, 24.01.2014. 12:18
Komentari
Podeli

Osiguravajuća kuća "Coface" strateški je partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014".

Nagradu za investiciju godine "Aurea" poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta šestu godinu za redom. Na konkurs za nagradu mogu se prijaviti kompanije koje su u protekloj godini realizovale projekat koji ispunjava 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

- Od samog osnivanja, "Coface Grupa" doprinosi uspehu i rastu kompanija. Učestvovanjem u ovom izuzetno značajnom projetku u ovim turbulentnim vremenima, želja nam je da podstaknemo svest naše privrede, stimulišemo razvoj našeg poslovnog ambijenta, i da naglasimo da su značaj kvaliteta i inovativnosti suštinski bitni za poslovanje ne samo na domaćem tržištu već i ka orjentaciji plasmana robe i usluga ka inostranstvu. Kao multinacionalna kompanija koja svuda u svetu podržava ovakve projekte izuzetno nam je zadovoljstvo da smo deo tima koji učestvuje u dodeli nagrada za investicuju godine "Aurea 2014" - rekao je Đorđe Živanović, direktor kompanije "Coface" u Beogradu.

Skoro 70 godina, kompanija "Coface" je jedan od najvećih igrača na tržištu osiguranja kredita. Doprinosi razvoju 35.000 kompanija širom sveta, koje pomažu i savetuju u svim fazama razvoja kako bi sprečili i umanjili rizik. To omogućava 4.400 zaposlenih u 66 zemalja u okviru Grupe kao i predstavništva u preko 200 zemalja. "Coface" je vodeći dobavljač usluga za poslovne informacije i upravljanje potraživanjima u srednjoj i istočnoj Evropi, području sa istaknutim potencijalom rasta.

Glavni zadatak, kako kažu u ovoj kompaniji, je zaštita preduzeća - od malih i srednjih do multinacionalnih kompanija - od neplaćenih faktura koje mogu ugroziti njihovo poslovanje. Osmislili su niz rešenja za kreditno osiguranje koja pokrivaju 4 ključna zahteva izražena od strane preduzeća za izvoz: osiguranje njihove prodaje, finansiranje njihovog razvoja, pokrivanje rizika od slučaja do slučaja i procena tržišta.

Svoje predstavništvo u Srbiji kompanija ima od 2007. godine.

Izveštaji o bonitetu, koje kompanija nudi na našem tržištu, omogućavaju korisnicima pristup online bazi podataka koja sadrži više od 12 miliona preduzeća iz zemalja srednje i istočne Europe, izveštaje koji uključuju ocenu kreditne sposobnosti, podatke o plaćanju i maksimalne preporučene kreditne limite, godišnju reviziju 4,2 miliona kompletnih setova finansijskih izveštaja (350 miliona pojedinačnih finansijskih izveštaja), informacije u vezi nesolventnosti za više od 570.000.000 preduzeća iz zemalja srednje i istočne Evrope uz 85.000 slučajeva naplate potraživanja koji se svake godine unose u bazu.

Kompanija "Coface Srbija" u uslugama naplate potraživanja pruža stručnu podršku zasnovanu na višegodišnjem iskustvu kako za domaće tako i inostrane poverioce i dužnike.

Stručnjaci u Srbiji rade uz pomoć online baze podataka o naplati potraživanja (DCON) i najnovijih informacija iz "Coface" baze podataka (ICON) koja obuhvata više od 12.000.000 preduzeća iz zemalja centralne i istočne Evrope.

Kompanija pomaže u smanjivanju rizika, povećanju likvidnosti, poboljšavanju novčanih tokova i povećavanju povraćaja uloženog kapitala, čime svojim klijentima osigurava bolju ocenu kreditne sposobnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.