NavMenu

Za energetsku efikasnost i podršku MSP sektoru 25 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 23.12.2013. 15:53
Komentari
Podeli

Banka Intesa i Intesa Leasing potpisale su ugovore o kreditnim linijama sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u ukupnoj vrednosti od 25 mil EUR.

Banka Intesa je obezbedila kreditnu liniju od 10 mil EUR za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije privatnih preduzeća i lokalnih samouprava, dok je Intesa Leasing ugovorila zajam od 15 mil EUR za finansiranje kupovine opreme, poslovnih objekata i komercijalnih i industrijskih vozila malih i srednjih preduzeća.

Linija ugovorena sa banka Intesa realizuje se u okviru kreditne linije za održivu energiju Zapadnog Balkana (WeBSEFF), dok će sredstva namenjena kompaniji Intesa Leasing doprineti Zajedničkom akcionom planu IFI za stimulisanje privrednog rasta u zemljama centralne, južne i istočne Evrope u vrednosti od 30 mlrd EUR koji uključuje podršku MSP sektoru kao prioritetnoj oblasti.

EBRD je do sada uložila 3,3 mlrd EUR u oko 170 projekata u Srbiji u svim sektorima privrede. U narednom periodu, banka će biti fokusirana na korporativni i finansijski sektor, kao i na infrastrukturu, a nastaviće i da igra ključnu ulogu u razvoju transportne, energetske i opštinske infrastrukture u zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.