NavMenu

"Continental Wind Serbia" gradi 50 kilometara atarskih puteva u opštini Kovin

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.12.2013. 14:28
Komentari
Podeli
Kompanija "Continental Wind Serbia" (CWS) donirala je novac za izgradnju više od 35 km postojećih atarskih puteva uz koje će biti izgrađeno i 15 km novih pristupnih saobraćajnica, neophodnih za izgradnju vetroparka "Čibuk 1", koja se očekuje već sledeće godine.

Sporazum, koji su prethodno usvojili odbornici Skupštine opštine, potpisale se predsednica opštine Kovin Gordana Zorić i direktorka kompanije "Continental Wind Serbia" (CWS) Ana Brnabić. Dogovoreno je da će kompanija CWS urediti mrežu atarskih puteva čijom će rekonstrukcijom meštanima nekoliko sela biti olakšan prolaz poljoprivrednom mehanizacijom kako bi efikasnije iskoristili okolno poljoprivredno zemljište. Sve radove na pripremi projektne dokumentacije, pribavljanju dozvola i rekonstrukciji u potpunosti finansira CWS.

Ovo je novo poglavlje u izuzetnoj saradnji koju CWS ima sa opštinom Kovin još od 2008. godine i potpisanog Ugovora o saradnji,prema kome se ta kompanija obavezala da 2% od neto profita godišnje uplaćuje direktno na račun lokalne samouprave, navedeno je u saopštenju CWS.

- Uređenje mreže atarskih puteva potrebno nam je za nesmetan transport turbina i prateće opreme i istovremeno će olakšati meštanima nekoliko sela prolaz poljoprivrednom mehanizacijom kako bi efikasnije iskoristili okolno poljoprivredno zemljište. Takođe, svim građanima Kovina i Dolova znatno će biti olakšano i skraćeno putovanje do Vladimirovca i okolnih mesta. U Srbiju želimo da investiramo u izgradnju vetroparkova od kojih je prva faza kapaciteta 145 MW i vrednosti 300 mil EUR - izjavila je Ana Brnabić, direktorka kompanije CWS.

Kompanija CWS će, u okviru Programa podrške društvenim inicijativama, u 2014. podržati lokalne projekte sa 25.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.