NavMenu

Šveđani traže naše IT stručnjake

Izvor: Tanjug Sreda, 04.12.2013. 12:17
Komentari
Podeli

Švedska kompanija "Verisec" najavila je da će nastaviti sa zapošljavanjem mladih IT stručnjaka iz Srbije. "Verisec" je IT sigurnosna kompanija koja nudi inovativna rešenja u zaštiti elektronskih i informacionih sitema banaka, državnih institucija i kompanija širom sveta.

Osnovana je 2002. godine, ima kancelarije u Stokholmu i Londonu, a njene proizvode do sada koristi više od sedam miliona korisnika širom sveta.

Na ovogodišnjem sajmu "JobFair", "Verisec Labs" pronašao je pet novih stručnjaka koje želi da zaposli, a u toj kompaniji su istakli da će "Verisec Labs" nastaviti da se razvija i da će u tom centru svoje mesto naći sve veći broj naših stručnjaka.

Izvršni direktor "Verisec"-a Johan Henrikson izjavio je da Srbija ima jedinstvenu kombinaciju obrazovanih i visoko motivisanih talenata u ovim oblastima, što je bilo jasan razlog za ulaganje.

- Činjenica je da kompanije "Microsoft" i "Intel" već imaju otvorene centre za programiranje i razvoj u Beogradu. Pitanje je vremena kada će i ostale kompanije otkriti dinamiku i bogatstvo znanja iz ove oblasti kojom Srbija raspolaže - rekao je Henrikson.

On je istakao da ta kompanija želi da bude deo tog procesa od samog početka kako bi privukla najbolje stručnjake.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.