NavMenu

Za bivšu deonicu "Alpine" na Koridoru 10 zainteresovano 19 kompanija

Izvor: Tanjug Subota, 30.11.2013. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Za nastavak gradnje Koridora 10 na bivšoj deonici kompanije "Alpine", od Pirota do Dimitrovgrada, zainteresovano je 19 domaćih i stranih kompanija, rečeno je u subotu (30. novembra 2013. godine) Tanjugu u "Koridorima Srbije".

To preduzeće je 15. novembra objavilo poziv za dostavljanje ponuda za završetak izgradnje autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, gde je bila angažovana austrijska kompanija "Alpine", koja je bankrotirala.

U Pirotu će 12. decembra biti održan predtenderski sastanak sa zainteresovanim firmama, čiji će predstavnici biti u mogućnosti da obiđu trasu. Rok za dostavljanje ponuda ističe 9. januara 2014. godine.

Tender se odnosi na deonicu Pirot (Istok)-Dimitrovgrad, gde su preostali radovi ukupne dužine 14,3 km, a rok za izgradnju je 450 dana.

Javni poziv "Koridora Srbije" je u skladu sa ažuriranim Opštim obaveštenjem o nabavkama, koje je objavljeno na EBRD vebsajtu (Procurement Notices www.ebrd.com) 23. septembra ove godine.


Procedura nabavke za ugovore koji će biti finansirani sredstvima iz kredita EBRD je otvorena za firme iz bilo koje zemlje.

Ponuđač, da bi bio kvalifikovan za dodelu ugovora, mora da ima minimalan prosečan godišnji prihod u poslednje tri godine, definisan kroz obračun izvedenih radova i radova koji su u toku, u vrednosti od 40 mil EUR.

Sve ponude moraju da sadrže garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 600.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.