NavMenu

Vetar u leđa srpskom preduzetništvu - počeo ovogodišnji Sajam "Biznis baza"

Izvor: eKapija Sreda, 29.11.2006. 13:52
Komentari
Podeli


Sajam preduzetništva "Biznis baza", i to peti po redu, otvoren je danas (29. novembar 2006. godine) pod kupolama Beogradskog sajam, a učešće na njemu uzelo je oko 250 izagača iz Republike Srbije i regiona.

Obraćajući se prisutnima na otvaranju te izložbe, generalni direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković izrazio je nadu da će 5. Sajam preduzetništva biti uspešniji od svih pre njega, kao i da će svi učenici izvući konkretne koristi od svog učešća na toj manifestaciji.

Zora SimovićZora Simović
(Andjelko Trpković)

- Ovogodišnje okupljanje još jedna je potvrda da zajedničkim snagama možemo uraditi ono u šta drugi ne veruju. U ima Beogradskog sajma obećavam da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo se već naredne godine okupiti ponovo, i u još većem broju – istakao je Trpković.

Zora SimovićZora Simović

Direktorka Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije, Mirjana Jovanović kazala je da će Sajam obuhvatiti tri programske celine i da će edukacije i stručne tribine biti jedan od njegovih važnijih segmenata. Ona je, takođe, ukazala na važnost ovogodišnjeg okupljanja, ali i na značaj koji sektor malih i srednjih preduzeća trenutno ima u Srbiji.

Zora SimovićZora Simović
(Mirjana Jovanović)

Sličnu poruku uputila je i državni sekretar u Ministarstvu privrede Zora Simović, koja je ukazala na doprinose koje je Vlada Srbije tokom proteklih godina pružila jačanju pomenutog sektora u zemlji, dodavši da će takva praksa biti nastavljena i u buduće.

Zora SimovićZora Simović

- Broj novoosnovanih malih i srednjih preduzeća u Srbiji neprestano raste. Zahvaljujući tom sektoru u 2005. godini je otvoreno oko 60.000 novih radnih mesta, a ove godine očekujemo da će ta cifra biti premašena - istakla je Simovićeva.

Kako je ranije najavljeno, na Sajmu "Biznis baza", koji će trajati do 2. decembra, učestvovaće mnoge institucije zadužene za razvoj preduzetništva, a Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalna služba za zapošljavanje predstaviće sopstvene projekte za razvoj MSP sektora.

Zora SimovićZora Simović

U sklopu brojnih prezentacija biće predstavljena i novoosnovana japanska Agencija za međunarodnu saradnju u Srbiji, kreditna linija italijanske vlade i projekat "Takmičenje za najbolji biznis plan".

Tim "Ekapije", kao i nebrojeno puta dosad, biće na licu mesta, spreman da čuje svaku iole značajniju investicionu priču.

I. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.