NavMenu

"Sirogojno company" do proleća pokreće proizvodnju slatkiša - Zlatiborska kompanija najavila i proširenje skladišta za voće

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.11.2013. 19:49
Komentari
Podeli
Zlatiborsko preduzeće "Sirogojno company" planira da u februaru ili martu ponudi stranom i domaćem tržištu novi proizvod - voćni slatkiš, objavile su "Vesti Užice".

Za potrebe pripreme novog proizvoda, u Sirogojnu će 15 dana boraviti nemački ekspert iz oblasti konditorske industrije, Joahim Grezemba. Ova saradnja ostvarena je preko Privredne komore Nemačke u Beogradu, tačnije preko Seniorskog ekspertskog programa, piše poslednji broj ovog lokalnog lista.

Kako kaže vlasnik "Sirogojno company" Rade Ljubojević, Grezemba će im pomoći da preciziraju koji proizvod tačno žele - čokoladu, bombonu ili keks sa voćem.

- Mislim da će ovo biti početak nove ere u razvoju "Sirogojno company". Mi imamo voće - sirovo, sušeno i smrznuto, što je odlična osnova za nov proizvod. Počećemo sa minimalnom probnom proizvodnjom, jer treba obezbediti kupce. Ako sve bude kako treba, onda ćemo proizvodnju povećevati - kaže Ljubojević.

Nova proizvodnja zahteva i ulaganje u opremu.

- Tek kada se budemo opredelili koji ćemo tačno proizvod praviti, definisaćemo i potrebnu opremu.

Grezemba će, dok bude u Sirogojnu, ručno izraditi nekoliko novih proizvoda, od sirovina koje su na raspolaganju. Kako kaže taj ekspert iz Nemačke, vrlo je važno da "čokoladu ili bombonu znate i ručno da napravite, onda ćete to lako naučiti i da radite mašinama", pišu "Vesti Užice".


Saradnja Grezembe i "Sirogojno company" nastaviće se i posle njegovog povratka u Nemačku, pišu "Vesti Užice".

Inače, "Sirogojno company" je uspešno završilo sezonu, u kojoj je otkupilo i lagerovalo ukupno 4.500 tona voća. Plan je da na proleće kapaciteti za lagerovanje budu povećani za još 2.000 tona u pogonu u Rupeljevu, koje sada ima kapacitet od 3.500 tona. Takođe, tamo se nalazi i sušara za voće.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.