NavMenu

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o budžetu za 2014. godinu

Izvor: eKapija/Tanjug Nedelja, 03.11.2013. 10:12
Komentari
Podeli

Vlada Srbije usvojila je na sednici u petak veče (1. novembra 2013. godine) Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu i uputila ga Skupštini Srbije na razmatranje.

Predlog budžeta za 2014. godinu Vlada je usvojila zajedno sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2014. godinu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Republičkog fonda za osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vlada je usvojila i Fiskalnu strategiju za 2014. godinu sa projekcijama za 2015. i 2016. godinu.

Vlada je usvojila program mera za kreditnu podršku Privrednom društvu "Korporacija fabrika automobila Priboj" AD Priboj u restruktuiranju, navedeno je u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s međima.

Deficit budžeta Srbije u idućoj godini biće 182,5 milijarde dinara, odnosno 4,6% bruto domaćeg proizvoda, što je manje nego ove godine, najavio je ministar finansija Lazar Krstić.

Budžet za iduću godinu predviđa prihode od 930 milijardi dinara i rashode od 1.113 milijardi dinara. Prema Krstićevim rečima, budžet je pravljen na realnim osnovama i predstavlja početak ozdravljenja srpske privrede koja bi trebalo da raste oko dva odsto iduće godine. Budžetom je obuhvaćeno smanjenje zarada u javnom sektoru i povećanje PDV-a, kao i pozitivni efekti koji se očekuju usvajanjem zakona o privatizaciji, stečaju, radu i prostornom planiranju, dodao je ministar.

- Smanjene su subvencije i privredi i garancije i ono što se ispod linije daje za javna preduzeća. To je nešto što radimo zajedno sa Ministarstvom privrede - rekao je Krstić i dodao da će se sada zajedno sa bankama i sindikatima napraviti konsenzus kako se odnositi prema svakom javnom preduzeću indvidualno, kaže ministar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.